Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Μελιτίνια


  Χρηστός ανέστη και χρόνια πολλά αν και με λίγο καθυστέρηση λόγο των ημερών. Σήμερα έκανα αυτά τα ταρτάκια η μπισκοτάκια που τα λέμε μελιτίνια και τα όποια τα κάνουν στην Σαντορίνη εν όψη του Πάσχα, και το σπίτι υποδέχτηκε νέα αρώματα. Μπορούμε να τα λέμε και ταρτάκια με μυζήθρα και μοιάζουν αρκετά με τα καλτσούνια κρητικά.
   Την συνταγή την έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου και για πρώτη φορά τα πήγα μια χαρά , μου άρεσε το αποτέλεσμα.


Υλικά για ζύμη : 500 γραμμ. αλεύρι
                             150 γραμμ. βούτυρο
                             150 μλ. γάλα
                             1 αυγό
                             2 κ.σ. ζάχαρη
                             1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
                             λίγο αλάτι.
Για την γέμιση : 500 γραμμ. μυζήθρα γλυκιά
                             1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
                             1/2 κούπα ζάχαρη
                             1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό η αλεύρι
                             2 αυγά
                             λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
Εκτέλεση : Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , ζάχαρη , αλάτι και μπείκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με το αλεύρι πολύ καλά να πάει παντού και έπειτα βάζουμε το αυγό και στο τέλος το γάλα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μας βγει μία ζύμη ελαστική και έπειτα το βάζουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε και την γέμιση. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρός και έπειτα βάζουμε την μυζήθρα με την ζάχαρη και μαστίχα. Τα ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι ψιλό στην γέμιση μας.
Χωρίζουμε στα δύο την ζύμη και ανοίγουμε με το ένα κομμάτι σε ένα φύλλο λεπτό το όποιο το κόβουμε σε δίσκους περίπου 7 εκατοστά περίπου. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τους δίσκους στο κέντρο και στης άκρες τα σηκώνουμε γύρω γύρω κάνοντας πλισέ ώστε να πάρει σχήμα σαν τάρτες μικρές.
Τα βάζουμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρός περίπου 20-30 λεπτά.
Στο τέλος τα πασπαλίζουμε κατά προτίμηση με λίγο κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Τα διατηρούμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου