Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Φασολάδα καυτερή

 

    Σήμερα η μέρα είναι λίγο συννεφιασμένη. Ακόμα και η θερμοκρασία έπεσε αρκετά βαθμούς κάτω.
Πέρα από ντιπ φασολιών έφτιαξα και φασολάδα και είπα να ανεβάσω την συνταγή με το τρόπο που την κάνω και μου αρέσει , και σήμερα μου άρεσε διότι το μπούκοβο καυτερό της έδωσε εκείνο το κάτι παραπάνω που την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή.

Υλικά : 300 γραμμ. φασόλια ξερά
             1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
             1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
             2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 
             250 μλ. χυμό από ντομάτα
             3-4 κλωνάρια σέλινο και φύλλα
             αλάτι , πιπέρι
             ελαιόλαδο
             μπούκοβο καυτερό.
Εκτέλεση : Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό για να φουσκώσουν.
Το άλλο πρωί τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να πάρουν μία βράση. Μόλις πάρουν μία βράση , αλλάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο τόσο όσο να τα σκεπάσει.
Όταν έρθει σε βράσει προσθέτουμε τα λαχανικά μας , κλωναράκια σέλινου ψιλοκομμένα ,λίγο ελαιόλαδο και χυμό από ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά η μέχρι να είναι έτοιμα βρασμένα τα φασόλια.
Πέντε λεπτά πριν κατευβάσουμε την κατσαρόλα βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν κατευβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε και φύλλα σέλινου ψιλοκομμένο.
Όταν σερβίρουμε στα πιάτα , βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μπούκοβο  καυτερό ( με προσοχή  διότι καίει αρκετά ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου