Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Ομελέτα στο φούρνο



  Πιστεύω πως τα αβγά είναι ότι πρέπει να τα τρώμε στο πρωινό διότι μας χορταίνουν και παράλληλα μας εφοδιάζουν με ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα που μας περιμένει. Η ομελέτα φούρνου που κάνω από εμφάνιση μοιάζει με πίτσα και είναι αρκετά χορταστική. Μπορούμε να την φάμε στο πρωινό μας αλλά και μεσημεριανό μαζί με μία σαλάτα χωριάτικη θα πρότεινα εγώ.
   Με τα υλικά που δίνω μας βγάζει για 4 άτομα η αν πεινάμε πολύ μόνο δύο τότε.


Υλικά : 4 αβγά μέτρια
             3 πατάτες μέτριες
             1 ντομάτα κομμένη κύβους και χωρίς σποράκια
             1/2 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
             1/3 φλ. γάλα
             2 λωρίδες μπέικον
             φέτα , τυρί μοτσαρέλα
             ρίγανη
             αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Παίρνουμε της πατάτες και της κόβουμε και της τηγανίζουμε η τα ψήνουμε στο φούρνο. Παίρνουμε ένα ταψάκι μικρό και στρογγυλό , το λαδώνουμε και το καλύπτουμε με πατάτες. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα και την πιπεριά με αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε το ταψάκι μας στο γκριλ του φούρνου για δέκα λεπτά να ψηθούν λίγο τα λαχανικά μας. Τα αβγά τα χτυπάμε και προσθέτουμε το γάλα.
Γυρνάμε το φούρνο μας στους 200ο C και βγάζουμε το ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω πρώτα τα αβγά και μετά την μοτσαρέλα με την φέτα κομμένα σε κομματάκια και στο τέλος το μπέικον σε κομμάτια.
Βάζουμε το ταψάκι μας πάλι στο φούρνο και το αφήνουμε μέσα για περίπου 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου