Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Πίτσα με τόνο


 Σήμερα ο καιρός μας κάνει νάζια από το πρωί , θα βρέξει η δεν θα βρέξει ; Από κάποια πολυκατοικία εδώ γύρω  ακούω στο διαπασών ελληνική μουσική με ιδιαίτερη προτίμηση στο Σφακιανάκης , και ας είναι 17:00 η ώρα το κέφι και η χαρά δεν κάνουν διακρίσεις ;).
   Λίγες ώρες πριν έφτιαξα μία πίτσα με τόνο , και επειδή είναι Παρασκευή την έκανα νηστίσιμη. Μπορώ να πω για μία μέρα συννεφιασμένη όπως η σημερινή ήταν ότι πρέπει. Μπορώ να φανταστώ πως αν προσθέτουμε και λίγο τυρί μοτσαρέλα στης μέρες όταν δεν νηστεύουμε πόσο τέλια μπορεί να γίνει αλλά και έτσι είναι αρκετά χορταστική και για άτομα που κάνουν δίαιτα είναι ιδανικό θα έλεγα.



Υλικά για ζύμη : 250 γραμμ. αλεύρι ( εγώ έβαλα αλεύρι  ολικής )
                             130 μλ. νερό χλιαρό
                             1/2 κύβο μαγιά νωπή
                             1/2 κ.γ. ζάχαρη
                             1 κ.γ. αλάτι
                             2 κ.σ. ελαιόλαδο
                             λίγο γλυκάνισο κατά προτίμηση.
Υλικά για την γέμιση : 1 κουτί τόνο σε κονσέρβα
                                       1 ντομάτα χωρίς σπόρους κομμένη σε κύβους
                                       πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
                                       ελιές κομμένες ροδέλες
                                       κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες.
Υλικά για την σάλτσα : μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
                                        λίγο κέτσαπ
                                        ελαιόλαδο
                                        αλάτι , πιπέρι
                                        ρίγανη ,βασιλικό.

Εκτέλεση : Πρώτα κάνουμε την ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να μας βγει μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Την μαζεύουμε σε μία μπάλα και την αφήνουμε σε ένα μέρος ζεστό , σκεπαστεί για περίπου 45 λεπτά η μέχρι να φουσκώσει.
Για την σάλτσα απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Μπορούμε να βάλουμε και ότι άλλη σάλτσα μας αρέσει φυσικά.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την ζυμώνουμε λίγο ακόμα και μετά την ανοίγουμε σε ένα φύλλο στρογγυλό με ένα μπλάστι η όπως κάνω εγώ που την ανοίγω κατευθείαν στο ταψί που το έχω λαδώσει λίγο με το χέρι μέχρι να απλωθεί και να πάει παντού. Όπως είναι το ταψί το βάζω σε ζεστό φούρνο για ένα τέταρτο και μετά απλώνω από πάνω πρώτα την σάλτσα μετά την ντομάτα , τόνο και τα υπόλοιπα υλικά που είναι για την γέμιση. Στο τέλος προσθέτω λίγο από πάνω ελαιόλαδο η άμα δεν νηστεύουμε μοτσαρέλα.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Enjoy it!!!
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου