Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα φράουλα

 
  Και έτσι πολύ απλά η αγαπημένες μου και μυρωδάτες φράουλες έγιναν μαρμελάδα. Πρέπει να πω πως ήταν η πρώτη απόπειρα να κάνω μαρμελάδα με φράουλες και το πέτυχα , μου βγήκε ακριβώς έτσι όπως το ήθελα. Ένιωσα πολύ περήφανη διότι είναι πολύ καλύτερη από μαρμελάδα εκείνη που κάποτε την έπαιρνα από κάποιο ράφι του σούπερ μάρκετ. Αξίζει να κάνουμε μόνοι μας μαρμελάδα διότι είναι αρκετά εύκολο σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ,μπορούμε να το κάνουμε έτσι όπως μας αρέσει , το άρωμα και το χρώμα είναι τέλειο και είναι παραγωγή δική μας χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά το κυριότερο.


    Ο μήνας Μάη είναι το ιδανικό για να αγοράσουμε της φράουλες και ψάχνουμε να πάρουμε εκείνες που έχουν σχετικά μικρό μέγεθος , εκτός αν τα έχουμε στο κήπο μας και είναι βιολογικές τότε απλώς περιμένουμε να ωριμάσουν για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Όσο περισσότερο είναι το φρούτο στην εποχή του τόσο περισσότερο είναι και γλυκό και έτσι δεν χρειάζεται να βάζουμε πολύ ζάχαρη στην μαρμελάδα μας.

Υλικά : 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
             500 γραμμ. ζάχαρη.

Εκτέλεση : Βάζουμε σε μία κατσαρόλα εναλλάξ μία στρώση από φράουλες και μία από ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-5 ώρες μέχρι να βγάζει υγρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά δυνατή μέχρι να κοχλάζει και έπειτα το χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να έχουμε μία ξύλινη κουτάλα που να την χρησιμοποιήσουμε μόνο για να κάνουμε μαρμελάδες. Βγάζουμε και πετάμε όσο μπορούμε το αφρό που μαζεύει από πάνω. Μετά από μισή ώρα περίπου αρχίσει και πήζει. Από εκεί και πέρα εμείς επιλέγουμε πόσο πιο πυκνή την θέλουμε. Άμα την αφήνουμε πιο πολύ στην φωτιά γίνεται πιο πυκνή αλλά χάνει και το χρώμα το κόκκινο και αρχίζει και σκουραίνει περισσότερο. Εγώ κράτησα την κατσαρόλα κάπου μία ώρα πάνω στην φωτιά , κατά την διάρκεια ανακατεύουμε , και μου βγήκε όπως φαίνεται και σε φωτογραφία σε ζωντανό κόκκινο χρώμα με μέτρια πυκνότητα και άρωμα που δεν περιγράφεται. Μπορούμε να το δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας και βάζοντας λίγο από μείγμα σε μία πιατέλα , το χαράζουμε στην μέση και αν μένει καθαρό το σημείο που το χαράξαμε τότε πάει να πει πως είναι μία χαρά.
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε βαζάκια και την διατηρούμε στο ψυγείο για άμεση χρήση η την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Για το πως αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας δίνω συμβουλές και εδώ Μαρμελάδα βερίκοκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου