Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Club sandwich σπιτικό

 
   Club sandwich είναι ένα πιάτο αγαπημένο στους μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό θα έλεγα για παιδικό πάρτι αλλά και για μία βραδιά με φίλους.
   Γίνεται σχετικά γρήγορα και είναι χορταστικό και πάρα πολύ νόστιμο. Πιο κάτω σας παρουσιάζω το δικό μου club sandwich με μικρές παραλλαγές από την κλασική συνταγή που ξέρω.
   Τα υλικά που δίνω είναι για δύο άτομα.


Υλικά : 6 φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας
             2 φέτες τυρί τύπου ένταμ
             2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή η ζαμπόν
             4 φέτες μπέικον
             4 φύλλα μαρούλι τετράγωνα κομμένα , περίπου στο μέγεθος του ψωμιού
             4 φέτες ντομάτα
             2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε φέτες στρογγυλά
             μαγιονέζα για επάλειψη
             4 πατάτες κομμένες όπως για τηγάνι
             αλάτι , ρίγανη.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε της πατάτες. Εδώ έχουμε δύο επιλογές , η τα τηγανίζουμε η όπως τα προτιμώ εγώ να τα κάνω τύπου τηγανητά στο γκριλ του φούρνου για κάτι πιο υγιεινό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε της πατάτες. Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα με νερό όπου βάζουμε και χοντρό αλάτι και το ανακατεύουμε.  Ανάβουμε το φούρνο μας να ζεσταθεί. Παίρνουμε ένα ταψάκι αντικολλητικό και βάζουμε της πατάτες που τα έχουμε στρανγίξει , λίγο ελαιόλαδο από πάνω τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρώμα η πατάτες. Για να είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα , πασπαλίζω από πάνω με λίγο σκόρδο αποξηραμένο η φρέσκο με δενδρολίβανο και στο τέλος τα πασπαλίζω με ρίγανη.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το sandwich μας. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό , τηγανίζουμε ελαφρώς και από της δύο πλευρές το μπέικον. Της φέτες του τοστ τα ψήνουμε στην τοστιέρα.
Παίρνουμε μία φέτα του τοστ την αλείφουμε με λίγο μαγιονέζα και έπειτα βάζουμε μαρούλι , ντομάτα , μπέικον , μισό από αυγό. Στρώνουμε την επόμενη φέτα του τοστ που την έχουμε αλείψει με μαγιονέζα και βάζουμε πάλι μαρούλι , ντομάτα , μπέικον , τυρί , γαλοπούλα και το υπόλοιπο αβγό. Το κλείνουμε με φέτα του τοστ και τοποθετούμε σε κάθε πλευρό από μία οδοντογλυφίδα σταυρωτά. Παίρνουμε ένα μαχαίρι που κόβει καλά και το κόβουμε από μία γωνία στην άλλη , κάπως διαγώνια έτσι ώστε να μας βγουν τέσσερα κομματάκια. Το ίδιο κάνουμε και για το δεύτερο sandwich.
Παίρνουμε έτσι όπως είναι και το βάζουμε σε μία πιατέλα , το ανοίγουμε έτσι ώστε να φαίνεται το από μέσα και στην μέση βάζουμε της πατάτες μας.
Το σερβίρουμε έτσι όπως είναι η μπορούμε να βάλουμε στην άκρη 1-2 κουταλιές σος μουστάρδα -μαγιονέζα. Για το σος απλώς ανακατεύουμε λίγο μουστάρδα με μαγιονέζα και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου