Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μπισκότα ολικής αλέσεως

    

  Κάποιος είπε ''τα καλύτερα χρόνια είναι αυτά που θα έρθουν'' και το πίστεψα. Όταν ονειροπολείς δεν είναι και τόσο δύσκολα να το πιστέψεις , αρκεί να κάνεις όνειρα.
   Ανάμεσα σε κούτες και πακετάρισμα λόγω μίας απρόβλεπτης μετακόμισις βρήκα λίγο χρόνο να κάνω αυτά τα καταπληκτικά μπισκότα που είναι και υγιεινά , ότι πρέπει για πρωινό καφεδάκι η για ένα εύκολο σνακ για την παραλία. Μου αρέσουν γιατί έχουν μία λεπτή γεύση καραμέλας από την μελάσα και καφέ ζάχαρη , είναι τραγανά με τέλειο άρωμα και διατηρούνται για πολύ καιρό ( πράγμα που για μένα είναι λίγο δύσκολο αυτό ).


Υλικά : 250 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
             55 γραμμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
             85 γραμμ. καφέ ζάχαρη
             65 γραμμ. μελάσα
             85 βούτυρο
             50 μλ. γάλα
             2 βανίλιες
             1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
             1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
             μία πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το ενσωματώνουμε μέχρι να μας βγει η ζύμη σαν βρεγμένη άμμο. Βάζουμε μετά την μελάσα , το ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το γάλα σιγά , σιγά τόσο όσο να μαζευτεί η ζύμη μας.
Μεταφέρουμε την ζύμη πάνω σε μία μεμβράνη και το ανοίγουμε σε σχήμα μίας πίτας , το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και με το ένα κομμάτι το βάζουμε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος το σκεπάζουμε με άλλο ένα ίδιο κομμάτι ψησίματος και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε τετράγωνο φύλλο κάπου 3-4 μμ, πάχος. Αφαιρούμε το ένα χαρτί από πάνω και το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με το από κάτω χαρτί. Το κόβουμε σε κομμάτια και τα τρυπάμε από πάνω με το πιρούνι.
Το ίδιο κάνουμε και με δεύτερο κομμάτι ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20-25 λεπτά και όχι παραπάνω το κάθε ταψί ξεχωριστά.
Όταν έχουν ψηθεί τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα μαζί με το χαρτί για να κρυώσουν και έπειτα τα ξεκολλάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου