Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πίτσα α λα Sophy


   Η τρίτη συνταγή του σαββατοκύριακου είναι όλη δικιά μου. Την έχω κάνει για πρώτη φορά και μου πέτυχε με το παραπάνω. Από δω και πέρα θα είναι μία από της αγαπημένες μου πίτσες.
   Είναι χορταστική με πλούσια γεύση και βγαίνει σε άσπρη απόχρωση. Μία διαφορετική πρόταση για πίτσα γεμάτη γεύση και νοστιμιά σας παρουσιάζω αυτή την φορά που αξίζει να το δοκιμάζετε και συγχρόνως περιμένω τα σχόλια σας να μου πείτε πως σας φαίνεται η ιδέα.


Υλικά για ζύμη : 450-500 γραμμ. αλεύρι
                             220 γραμμ. χλιαρό νερό
                             40 γραμμ. νωπή μαγιά
                             2 κ.σ. γιαούρτι
                             1 κ.γ. ζάχαρη
                             1 1/2 κ.γ. αλάτι
                             2 κ.σ ελαιόλαδο.
Υλικά για την γέμιση : 250 γραμμ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα
                                       200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
                                       10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
                                       2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
                                       400 γραμμ, τυρί μοτσαρέλα τριμμένο η τυρί ένταμ
                                       αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό χλιαρό μαζί με γιαούρτι , μαγιά και ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και έπειτα βάζουμε ελαιόλαδο , αλεύρι και αλάτι. Ζυμώνουμε για λίγο το ζυμάρι και προσέχουμε έτσι ώστε να μας βγει η ζύμη ελαστική που να πλάθεται. Μαζεύουμε το ζυμάρι σε σχήμα μπάλα και το βάζουμε σε μπολ , το αλευρώνουμε από πάνω , το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει γύρο στα 45 λεπτά.
Τα υλικά που δίνω είναι για δύο ταψιά πίτσας.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικο βάζουμε περίπου 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μετά βάζουμε το σκόρδο να σοταριστεί λίγο και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτά.
Προσθέτουμε στο τέλος κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε την ζύμη , την μοιράζουμε στα δύο και την ανοίγουμε πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με ένα πλάστη το καθένα. Τα βάζουμε σε ταψί που το έχουμε λαδώσει και το αφήνουμε σε ζεστό φούρνο για άλλο ένα τέταρτο περίπου.
Βγάζουμε τα ταψιά και μοιράζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια πρώτα , έπειτα την γαλοπούλα που την έχουμε κόψει στα τέσσερα και στο τέλος το τυρί να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για περίπου 25-30 λεπτά κάθε μία ξεχωριστά.

                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου