Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πίτσα ... στο τηγάνι


    Ενώ το λέω εδώ και αρκετές μέρες για να αρχίσω γυμναστική και πάλι , σήμερα μετά που είδα ότι δεν τα πάω και τόσο καλά με την ζυγαριά που ξεπέρασε το όριο της τελικά ήταν το δυνατό σημείο να με παροτρύνει να βγω έξω για πρωινό τρέξιμο. Για αρχή ξεκίνησα με μισή ώρα τρέξιμο και είδει νιώθω σωματικά πολύ αναζωογονημένη.
   Εχτές ήταν μέρα της πίτσας. Πριν από λίγες μέρες κάπου πήρε το μάτι μου μία συνταγή για πίτσα στο τηγάνι και ομολογώ πως μου άρεσε η ιδέα αυτή και ουσιαστικά ψηνόταν μέσα σε 6-8 λεπτά μόνο αντί για κάτι μισάωρα που θέλουν η πίτσες του φούρνου. Όταν είναι καλοκαίρι και έχει ζέστη οι Ιταλοί προτιμούν να κάνουν την πίτσα τους στο τηγάνι. Έπρεπε οπωσδήποτε να την δοκιμάσω και έτσι και έγινε. Εντάξει ένα έχω να πω ... delicious... Την φωτογράφισα στα γρήγορα διότι έτσι λαχταριστή που την έβλεπα δεν μπορούσα να αντισταθώ και πολύ...
   Για να την κάνουμε πρέπει να έχουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό με το καπάκι του , απαραίτητα.


Υλικά για την ζύμη : 450-500 γραμμ. αλεύρι
                                    125 μλ. γάλα
                                    125 μλ. νερό
                                    2 κ.σ. ελαιόλαδο
                                    25 γραμμ. μαγιά νωπή
                                    1 1/2 κ.γ. αλάτι
                                    1 κ.γ. ζάχαρη
                                    1 κ.γ. γλυκάνισο ( προαιρετικά ).
Για την γέμιση : σάλτσα ντομάτας της αρέσκεια μας
                             τυρί μοτσαρέλα
                             προσούτο.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα θα ετοιμάσουμε την ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , την ζάχαρη , γλυκάνισο και αλάτι , ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο. Το νερό μαζί με το γάλα το ζεσταίνουμε λίγο να είναι χλιαρό για να διαλύσουμε εκεί την μαγιά μας. Ρίχνουμε τα υγρά μας μαζί με το ελαιόλαδο στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να μας βγει μία ζύμη ελαστική. Μαζεύουμε σε μία μπάλα , σκεπάζουμε , και το βάζουμε σε ένα μέρος ζεστό για να φουσκώσει γύρο στο μία ώρα περίπου.
Με την δοσολογία που δίνω μας βγαίνουν δύο πίτσες μεγάλες , αλλά αν έχουμε πιο μικρό τηγάνι τότε το προσαρμόζουμε κατάλληλα και μας βγαίνουν κάπου 5 πίτσες μικρές. Παίρνουμε την ζύμη και την μοιράσουμε σε ίσια κομμάτια. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει μαζί με το καπάκι τού. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της πίτσας περίπου 1 εκατοστού και το βάζουμε στο τηγάνι που έχει ζεσταθεί ( χωρίς να το λαδώνουμε ) , κλείνουμε το καπάκι και το ψήνουμε για λίγο ( 3-4 λεπτά ) μέχρι που αρχίζει και βγάζει φουσκάλες. Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά , αλείφουμε από πάνω με σάλτσα ντομάτας , βάζουμε τυρί μοτσαρέλα και προσούτο και κλείνουμε πάλι το καπάκι. Το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και την βγάζουμε. Ψήνουμε με το ίδιο τρόπο και και τα επόμενα.
   Καλή όρεξη!!!
Όμορφη Ελλάδα!!!
   Κλείνω για σήμερα με αυτό που δεν χορταίνω με τίποτα να το βλέπω κάθε μέρα και κάθε στιγμή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου