Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μανιτάρια με ρύζι νηστίσιμο

   Η μέρα σήμερα ξεκίνησε με συννεφιά και αέρα , νόμιζα πως θα βρέχει αλλά τώρα έχει ήλιο. Ανυπομονώ να δω βροχή με θέα το Αιγαίο!!!
   Για μεσημεριανό έφαγα μανιτάρια με ρύζι και χωριάτικη σαλάτα αλλά χωρίς φέτα διότι νηστεύω. Το φαγητό αυτό ομολογώ πως ήταν αρκετά χορταστικό και με πλούσια γεύση. Μπορούμε να το φάμε ως έχει η σαν συνοδευτικό θα έλεγα. Πάμε να δούμε πως το έφτιαξα.



Υλικά : 1 κούπα ρύζι για ριζότο κατά προτίμηση
             2 κούπες νερό
             1 κύβο λαχανικών
             300 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
             2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
             2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
             2 πράσα κομμένα σε ροδέλες ( προαιρετικά )
             άνηθος ψιλοκομμένο
             αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Μέσο όρο θέλουμε 20 λεπτά για να κάνουμε το φαγητό χωρίς την προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε με τα λαχανικά μας. Πρώτα βάζουμε το νερό μαζί με το κύβο λαχανικόν να βράσει. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το πράσο και σκόρδο να σοταριστούν για λίγο. Βάζουμε και τα μανιτάρια μας μέσα να σοταριστούν και αυτά για λίγο και έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι , πιπέρι και άνηθος.
Όταν βράσει το νερό με το κύβο λαχανικών , βάζουμε μέσα το ρύζι που το έχουμε ξεπλύνει , χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και το αφήνουμε εκεί κάπου 15-20 λεπτά το πολύ , τόσο όσο να βράσει το ρύζι. Στο τέλος βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια πάνω από το ρύζι , το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη και έπειτα σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μία έχτρα γεύση μπορούμε να βάλουμε λίγη πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου