Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αγκινάρες α λα πολίτα

   Αυτό είναι το πρώτο μου φαγητό από νέο μου σπίτι που το έβγαλα και σε φωτογραφία. Είχα και άλλες επιτυχίες με άλλες συνταγές εδώ , αλλά δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό οπότε θα έχω στο νου μου να τα ξανά κάνω για να μπορέσω να τα αναρτήσω κατάλληλα.
   Αυτό το νόστιμο φαγητό μπορεί να είναι ανοιξιάτικο ( διότι τότε είναι η εποχή της αγκινάρας ) αλλά και το καλοκαίρι δεν λέω όχι σε ένα φαγητό που είναι ελαφρύ και μας χορταίνει πλήρες χωρίς να μας επιβαρύνει. Ένα πιάτο γεμάτο από λαχανικά στο τραπέζι μας σερβιρισμένο με λίγο ωμό ελαιόλαδο , πιο yammy δεν γίνεται.
   Μετά από αρκετά πειράματα σας παρουσιάζω την συνταγή που το κάνω με το δικό μου τρόπο και μας αρέσει οικογενειακός.



Υλικά : 8 αγκινάρες φρέσκες η καταψυγμένες
             1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
             2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
             2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
             3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
             1 κούπα αρακά
             5-6 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
             1-2 ματσάκι άνηθος
             χυμό από 2 λεμόνια
             1 κούπα ζεστό νερό
             ελαιόλαδο
             2 κ.σ. αλεύρι
             αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Ξεπλένουμε κάτω από το νεροχύτη της αγκινάρες μαζί με το αρακά ( αν βάζουμε κατεψυγμένο όπως το έκανα και εγώ ) μέχρι να ξεπαγώσουν και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα να κάψει λίγο ελαιόλαδο ( 4-5 κ.σ. περίπου ) και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για λίγο και ύστερα βάζουμε το κρεμμυδάκι φρέσκο μαζί με το πράσο. Τα σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα και στην συνέχεια βάζουμε τα καρότα , πατάτες , αρακάς και στο τέλος της αγκινάρες. Τα ανακατεύουμε για λίγο και μετά πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας με το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε ζεστό νεράκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 25-30 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά βάζουμε το χυμό από το λεμόνι , αλάτι και πιπέρι.
Όταν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το άνηθο ψιλοκομμένο. Όταν σερβίρουμε στα πιάτα , βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα για έξτρα γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου