Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Frozen yogurt η παγωμένο γιαούρτι

   Φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψα frozen yogurt και ερωτεύτηκα την δροσερή της γεύση με σαφώς λιγότερα λιπαρά από το παγωτό. Δεν είναι όπως το παγωτό αλλά με τα κατάλληλα συστατικά και τα topping που προσθέτουμε μπορεί να γίνει πολύ πιο καλύτερη και μία υγιεινή πρόταση που να μας δροσίζει με την γλυκιά της γεύση στης ζεστές μέρες που διανύομε. Λένε πως έχει της ίδιες θερμίδες με μία απλή μπανάνα χωρίς τα topping. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μία συνταγή, βρήκα την συγκεκριμένη από το tlife.gr, και μπήκα στο πειρασμό να την δοκιμάσω, σαν αποτέλεσμα μου άρεσε και θα την επαναλαμβάνω και στο μέλλον. Θα εξερευνήσω και άλλες συνταγές με διαφορετικές γεύσεις έτσι για αλλαγή την επόμενη φορά.



Υλικά : 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
             1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
             topping της αρεσκείας μας ( μπισκότα, φρούτα, σιρόπι, σοκολάτα, γλυκό του κουταλιού, κτλ.).
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύουμε καλά, μετά το χτυπάμε στο μίξερ να γίνει αφράτο και πιο κρεμώδες από το γιαούρτι. Μπορούμε να προσθέσουμε ( προαιρετικά ) και χυμό από ένα με δύο λεμόνια για μία ελαφρά πιο λεμονάτη γεύση.
Όπως είναι το μείγμα το βάζουμε σε παγωτομηχανή και το αφήνουμε εκεί μέχρι να παγώσει. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ( όπως εμένα), την βάζουμε στη κατάψυξη και ανά μία ώρα την βγάζουμε και την ανακατεύουμε ώστε να σπάσουμε τους κρυστάλλους (όσο μπορούμε) και την ξανά βάζουμε μέσα μέχρι να παγώσει εντελώς.
Όταν είναι έτοιμη ( σε μένα πήρε κάπου 4 ώρες) την σερβίρουμε με topping που μας αρέσει. Το δικό μου είναι διακοσμημένο με γλυκό κεράσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου