Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μελιτζανοσαλάτα

   
 Μελιτζάνα είναι αγαπημένο λαχανικό που στης μέρες μας το βρίσκουμε σε αφθονία, διότι είναι η εποχή της. Είναι καλό να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά όταν είναι ώριμα και βγαίνουν τότε όταν πρέπει στο καιρό τους διότι είναι πλούσια σε άρωμα και πιο νόστιμα. Αυτή την συνταγή την ανακάλυψα σε ένα ρουμάνικο blogspot αλλά έβαλα και μία δικιά μου πινελιά και σαν αποτέλεσμα μου βγήκε μία ελαφριά και υγιεινή μελιτζανοσαλάτα ότι πρέπει για ορεκτικό η συνοδευτικό γεύμα.


Υλικά : 4 μελιτζάνες φλάσκες 
             3-4 πιπεριές Φλωρίνης 
             50 γραμμ. φέτα
             1 μικρό κρεμμύδι η 2-3 σκελίδες σκόρδου 
             50 μλ. ελαιόλαδο
             2 κ.σ. γιαούρτι 
             1 λεμόνι 
             ρίγανη 
             αλάτι, πιπέρι 
             μαϊντανός.
Εκτέλεση : Τις μελιτζάνες μαζί με πιπεριές Φλωρίνης τις ψήνουμε στο γκριλ στο φούρνο η στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο μάτι της κουζίνας πάνω σε μία πλάκα. Τις ψήνουμε από όλες τις μεριές και μετά αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τις μελιτζάνες αφήνουμε για λίγο πάνω σε ξύλο κοπής για να στραγγίξουν. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα βάζουμε σε μπολ σαλάτας. Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τα πολτοποιούμαι σε μούλτι και μετά προσθέτουμε ελαιόλαδο. Αν τα θέλουμε να είναι πιο αφράτα βάζουμε και άλλο ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα χυμό από λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμα. Βάζουμε στην συνέχεια φέτα τριμμένη, γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα ανακατεύουμε τα υλικά. Το δοκιμάζουμε στην γεύση να δούμε αν θέλει και άλλο λεμόνι. Βάζουμε το μείγμα μας σε μπολ σαλάτας μαζί με τις πιπεριές. Αν θέλουμε τα πολτοποιούμαι και αυτά. Στο τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι η το σκόρδο πολτοποιημένο και το βάζουμε στην σαλάτα. 
Την μελιτζανοσαλάτα την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε. Πριν την σερβίρουμε, βάζουμε από πάνω φέτα κομμένη σε κύβους και μαϊντανό σε φυλλαράκι και το περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Μαζί με φρέσκο και ζεστό ψωμί την τρώμε και έτσι όπως είναι.
   Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου