Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Pizza νηστίσιμη


 Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπο σε όποιο να μην αρέσει η ιταλική pizza. Για μένα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά που ακόμα και στης μέρες όταν νηστεύω θα την κάνω με νηστίσιμα υλικά.
Πάνω σε αυτό έχω πειραματιστεί άπειρες φορές αλλά η συγκεκριμένη είναι μακράν η αγαπημένη μου μέχρι τώρα.
   Γεμάτη γεύση , με πλούσιο άρωμα ,τραγανή η αφράτη με μεσογειακή πινελιά αυτή είναι η pizza μου.


Υλικά για την ζύμη : 250 μλ. χλιαρό νερό
                                  500 γραμμ. αλεύρι περίπου ( εγώ βάζω μισή δόση  αλεύρι ολικής άλεσις )
                                  ένα κύβο νωπή μαγιά
                                  3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
                                  1 κ.γ. ζάχαρη
                                  1 1/2 κ.γ. αλάτι
                                  1 κ.γ. γλυκάνισο κατά προτίμηση.
Υλικά για την γέμιση : 2 κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες
                                      1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
                                      1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
                                      1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
                                      1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
                                      λίγες ελιές κομμένες σε ροδέλες.
Υλικά για την σάλτσα : 2-3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
                                        2-3 κ.σ. κέτσαπ
                                        2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
                                        ελαιόλαδο
                                        αλάτι , λίγο πιπέρι
                                        ρίγανη , βασιλικό κατά προτίμηση ότι μυρωδικό μας αρέσει.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά , τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την ζύμη , βάζουμε σε ένα μπολ το νερό χλιαρό με την ζάχαρη όπου διαλύουμε την μαγιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια το αλεύρι με το αλάτι και το γλυκάνισο. Ζυμώνουμε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει και το βάζουμε σε ένα μέρος ζεστό , καλά σκεπασμένη , για να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
Η δοσολογία που δίνω για ζύμη είναι για μία pizza αφράτη αν την θέλουμε ( σε κανονικό τετράγωνο ταψί ) η δύο αλλά για λεπτή ζύμη και τραγανή ανάλογα όπως μας αρέσει.
Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε σε ένα φύλλο της προτίμησης μας και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε το  ταψί με την ζύμη στο ζεστό φούρνο για ένα τέταρτο περίπου και μετά το βγάζουμε , απλώνουμε από πάνω πρώτα την σάλτσα που ετοιμάσαμε από πιο πριν και μετά τα λαχανικά μας. Ψήνουμε στους 220οC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
                                   
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου