Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Ρεβυθοκεφτέδες η φαλάφελ


Νηστίσιμο , υγιεινό , νόστιμο , θρεπτικό γεμάτο από μυρωδιά και γεύση , όλα αυτά σε ένα κεφτέ από όσπριο.
  Εδώ και αρκετό χρόνο ανακάλυψα συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες αλλά μόλις αυτές της μέρες μπήκα σε διαδικασία να τα κάνω.


Υλικά : 300 γραμμ. ρεβύθια
             2-3 σκελίδες σκόρδο
             1 κρεμμύδι μεγάλο η δύο μέτρια
             1 κ.σ. ταχίνι
             1 κ.γ. κύμινο
             2-3 κ.σ. αλεύρι
             μαϊντανό
             5-6 φύλλα δυόσμου φρέσκο
             ρίγανη
             αλάτι , πιπέρι , πάπρικα κατά προτίμησή.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μουλιάζουν για 24 ώρες. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στο μίξερ τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμύδι και σκόρδο και το κάνουμε πολτό. Κόβουμε το μαϊντανό με το δυόσμο πολύ λεπτά και τα προσθέτουμε μαζί με το ταχίνι , ρίγανη , αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη για να δέσει για περίπου 15-20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε με ένα κουτάλι από μείγμα και το τηγανίζουμε και από δύο πλευρές έως πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Τα σερβίρουμε έτσι όπως είναι η με γιαούρτι.

Μπορούμε να κάνουμε νηστίσιμο σουβλάκι με ρεβυθοκεφτέδες. Παίρνουμε μία κυπριακή πίτα , την ζεσταίνουμε λίγο. Ξεχωριστά κόβουμε μία ντομάτα , κρεμμύδι , αγγούρι , πιπεριά σε κύβους όλα αυτά και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο με αλάτι και ελαιόλαδο. Αλείφουμε την πίτα μας με ταχίνι και μετά βάζουμε μείγμα λαχανικών και στο τέλος 2-3 ρεβυθοκεφτέδες , και έτοιμο το σουβλάκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου