Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Νηστίσιμα brownies

   Έρχεται σαββατοκύριακο και για όσους από μας νηστεύουν προτείνω να γλυκαθούν με το brownie η αλλιώς κέικ με σοκολάτα. Εμάς μας άρεσε πολύ και μας κέρδισε. Είναι ζουμερά από μέσα , αφράτα και ελαφριά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη να γίνει , σαν ένα παιχνιδάκι που στο τέλος νομίζεις πως έγινε μόνη της.
   Εγώ τα έκανα για γεύση και επιπλέον άρωμα με λίγο ρούμι αλλά μπορούμε να το παραλείψουμε και να βάλουμε για άρωμα βανίλια , καφέ η ότι άλλο μας αρέσει.


Υλικά : 160 γραμμ. αλεύρι 
             160 γραμμ. ζάχαρη 
             40 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα ( ένα πακέτο )
             2 κ.σ. κακάο
             1 κ.γ. σόδα μαγειρικής ( 5 γραμμ. περίπου )
             5 κ.σ. ηλιέλαιο 
             250 μλ. χυμό από πορτοκάλι ( μπορούμε να βάλουμε η νερό η γάλα σόγιας αλλά έτσι θα προσθέσουμε και μία κουταλιά σούπας ξίδι για να κάνει αντίδραση με σόδα μαγειρικής )
             λίγο ρούμι , βανίλια
             λίγο αλάτι.
Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Ξεχωριστά ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε από πάνω τα υγρά υλικά και τα αναμιγνύουμε μέχρι πλήρες ομογενοποίηση. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC. Παίρνουμε ένα ταψί αντικολλητικό , το λαδώνουμε και βάζουμε το μείγμα το όποιο το ψήνουμε το πολύ μέχρι 35 λεπτά και όχι παραπάνω για να μην μας στεγνώσει διότι το θέλουμε να είναι και λίγο υγρό.
Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
         
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου