Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μπισκότα με καρύδα , cranberry και λευκή σοκολάτα

 


   Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε !!! Για να καλό πιάσω το Μάη έφτιαξα αυτά τα υπέροχα μπισκότα και σήμερα ήταν σειρά τα τα ξανά κάνω πάλι διότι μία φορά δεν αρκεί. Είναι πολύ νόστιμα και λιώνουν στο στόμα . Ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας με cranberry και καρύδα απλώς δεν υπάρχει !!!!
    Η συνταγή την βρήκα σε ένα υπέροχο blogspot εδώ που το παρακολουθώ ανελλιπώς. Έχει πάρα πολλές ωραίες συνταγές που θέλω να τα δοκιμάσω κάποια στιγμή με ωραίες φωτογραφίες και πολύ καλά γραμμένο. Ως τώρα έχω κάνει δύο συνταγές και οι δύο μας άρεσαν και έτσι πλέον ξέρω  πως δοκιμάζοντας μία νέα συνταγή δεν θα πετάξω τα υλικά και του έχω εμπιστοσύνη .

Υλικά : 150 γραμμ. αλεύρι
              80 γραμμ. ζάχαρη
              90 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
              1 μεγάλο αυγό
              1 βανίλια
              1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
              90 γραμμ. καρύδα τριμμένη
              90 γραμμ. cranberry
              90 γραμμ. σοκολάτα λευκή κομμένη σε κομματάκια.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με μία πρέζα αλάτι και μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ και μετά βάζουμε και το αυγό και το χτυπάμε ξανά. Στην συνέχεια προσθέτουμε βανίλια και το μείγμα με το αλεύρι.
Στο τέλος βάζουμε την καρύδα , cranberry και την σοκολάτα. Από αυτό το μείγμα παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος καρυδιού και του δίνουμε σχήμα μπισκότου. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20 λεπτά το πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου