Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Τσιπούρα γεμιστή στη λαδόκολλα


    Πιστεύω πως αν αγαπάς θάλασσα σου αρέσουν τα θαλασσινά και ψάρια. Εμένα όχι μόνο μου αρέσουν αλλά τα υπέρ λατρεύω. Άνετα θα μπορούσα να ζω μόνο με αυτά. Ο παππούς μου ( που δυστυχώς δεν τον έχω γνωρίσει πόσο μάλλον ζήσει ) ήταν ψαράς στο επάγγελμα και δούλευε για χρέος μίας ελληνικής εταιρίας από τι μου έχει πει η μαμά. Τι σύμπτωση !!!
   Θαυμάζω οικογένειες όπου ο άνδρας του σπιτιού φέρνει φρέσκα ψάρια σπίτι του που μόλις τα ψάρεψε. Το ψάρεμα θεωρό ένα από τα καλύτερα hobby που μπορεί να κάνει κανίς !!!
   Αυτή την συνταγή την βρήκα εδώ και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ. Το ψάρι βγαίνει ζουμερό και τα λαχανικά ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το πιάτο. Τώρα που έρχεται και το καλοκαίρι η συνταγή είναι ότι πρέπει για να την επαναλαμβάνουμε όσο χρειάζεται.
Υλικά : 2 τσιπούρες
             1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
             2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
             3 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
             λίγο δυόσμο , μαϊντανός
             2 λεμόνια
             1 κ.σ. μουστάρδα
             ελαιόλαδο
             αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Καθαρίζουμε , πλένουμε τα ψάρια μας και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 10-15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε αλάτι ,πιπέρι , μουστάρδα και τα μυρωδικά μας.
Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τα ψάρια μας και τα βάζουμε σε δύο ξεχωριστές λαδόκολλες. Με την γέμιση γεμίζουμε την κοιλιά και το υπόλοιπο το βάζουμε γύρο γύρο.
Στύβουμε το ένα λεμόνι πάνω από τα ψάρια μας και το δεύτερο το κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε πάνω από τα ψάρια.
Τυλίγουμε πολύ καλά με λαδόκολλα , σαν πακετάκι , και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30-45 λεπτά.
Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου