Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πίτσα με μπρόκολο , κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα

 

   Σήμερα όλη μέρα φυσάει πάρα πολύ δυνατά και γενικός νομίζεις πως πάμε για χειμώνα και όχι για καλοκαίρι. Κοιτάζω έξω την θάλασσα και είναι υπέροχη !!!!! Μου αρέσει να την χαζεύω με τις ώρες έτσι όπως είναι φουρτουνιασμένη και με κύματα πολλά . Οι σέρφερ είναι στα καλύτερα τους και απολαμβάνουν επίσης την θάλασσα.
   Εδώ και καιρό θέλω να γράψω για αυτή την τόσο λαχταριστή πίτσα και σήμερα ήρθε η σειρά της.
Την συνταγή την έχω πάρει από μία πολύ παλαιά εκπομπή που έβλεπα στο Skai στα πρωινά και ευτυχώς την έχω σημειώσει πάνω σε τετράδιο. Τώρα που το θυμάμαι , μου άρεσε πάρα πολύ εκείνη την εκπομπή ( μία ξένη ήταν , δεν θυμάμαι πως λεγόταν , ούτε όνομα της κοπέλας που το παρουσίαζε ) διότι το παρουσίαζε με τόση ευκολία και οι συνταγές ήταν πρωτότυπες αλλά παρόλα αυτά προσιτές. Μία από αυτές τις συνταγές ήταν και αυτή η πίτσα. Βέβαια μετά από κάμποσο καιρό την ξέχασα και να που την ξαναθυμήθηκα. Σε μας , μας άρεσε τρελά και μπήκε για τα καλά στο μενού το οικογενειακό μας.
   Όλος αυτός ο συνδυασμός του μπρόκολου με το κοτόπουλο , λιαστή ντομάτα και τυριά την κάνει ακαταμάχητη πραγματικά.

Υλικά για την ζύμη : 450-500 γραμμ. αλεύρι ( εγώ βάζω μισώ αλεύρι ολικής άλεσης )
                                    250 μλ. χλιαρό νερό
                                    2 κ.σ. ελαιόλαδο
                                    1/2 κύβο μαγιά νωπή
                                    1 κ.γ. ζάχαρη
                                    1 1/2 κ.γ. αλάτι
                                    1 κ.γ. ρίγανη προαιρετικά.
Υλικά για την γέμιση : 1 μπρόκολο μικρό βρασμένο al dente
                                       8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
                                       1/2 από το φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια μικρά
                                       1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
                                       θυμάρι προαιρετικά
                                       μυζήθρα , μοτσαρέλα , κεφαλογραβιέρα
                                       αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Δοσολογία που έγραψα πιο πάνω είναι για ένα μεγάλο ταψί τετράγωνο η για δύο ταψιά της πίτσας . Πρώτα από όλα θα ετοιμάσουμε τη ζύμη. Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό , την ζάχαρη και μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσουμε την μαγιά και μετά βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ρίγανη. Πλάθουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Την μαζεύουμε σε μία μπάλα και την βάζουμε σε λεκάνη όπου έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο ( μία κουταλιά από πάνω και μία από κάτω ) , την σκεπάζουμε καλά και την βάζουμε σε μέρος ζεστό για περίπου 45 λεπτά.
Αν όμως έχουμε έτοιμη ζύμη είναι πιο απλά τα πράγματα και πάμε κατευθείαν να κάνουμε την γέμιση.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά βάζουμε το σκόρδο για πολύ λίγο , προσθέτουμε κοτόπουλο και το γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί. Στο τέλος βάζουμε αλάτι , πιπέρι και θυμάρι.
Παίρνουμε την ζύμη μας και την ανοίγουμε πάνω στο πάγο όπου έχουμε βάλει αλεύρι , με πλάστη σε τετράγωνο φύλλο και το μεταφέρουμε με προσοχή σε ταψάκι μας που το έχουμε λαδώσει από πριν.
Λαδώνουμε από πάνω το φύλλο μας και πασπαλίζουμε με μυζήθρα η παρμεζάνα και κεφαλογραβιέρα. Από πάνω βάζουμε λιαστή ντομάτα , κοτόπουλο και το μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Από πάνω βάζουμε πάλι λίγο μυζήθρα , κεφαλογραβιέρα και μοτσαρέλα να πάει παντού.
Ψήνουμε την πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για περίπου 25 -30 λεπτά η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στα τυριά δεν έβαλα ποσότητα , διότι ο καθένας μας επιλέγει πως το θέλει , το μόνο να βάζουμε περίπου ίσια ποσότητα και από τα 3 τυριά. Επίσης μπορούμε να βάζουμε ότι τυρί θέλουμε αλλά κατά την γνώμη μου αυτά τα τυριά ταιριάζουν απόλυτα με τα υλικά τις πίτσας.
Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου