Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Κοτόπουλο σε σάλτσα από σαφράν με αρωματικό ρύζι



    Πόσο μου αρέσει να μαγειρεύω και να ανακαλύπτω καινούργιες γεύσεις !!!!!!! Πάντα πιστεύω πως είναι καλό να κάνουμε και κάτι νέο για να ξεφεύγουμε από το συνηθισμένο ακόμα και αν στο τέλος είναι σκέτη αποτυχία. Εδώ πρέπει να πω πως όχι μία αλλά αρκετές φορές βρέθηκα με το φαγητό η γλυκό στο χέρι , είτε από λάθος χειρισμό , ανεπαρκές δοσολογίες η πολύ απλά δεν ήταν στα γούστα μου. Μπορώ να πω πως στεναχωριέμαι απίστευτα πολύ , και δεν είναι μόνο τα υλικά που κυριολεκτικά τα πετάς στα σκουπίδια αλλά και ο κόπος που πάει χαμένος.
   Με το πέρασμα του χρόνου , αποκτάμε εμπειρία και πλέον μπορούμε πιο εύκολα να διαπιστώσουμε από τα υλικά και την εκτέλεση αν μία συνταγή είναι καλή η όχι. Έχω κάνει ακόμα και συνταγές μεγάλων σεφ που δεν τρωγόταν με τίποτα και κάποιες άλλες τους συνταγές να ήταν απίθανες.
   Ακόμα δεν έχω βρει τρόπο που να μπορέσω να μείνω μακριά από αποτυχημένες συνταγές αλλά χαίρομε από την άλλη διότι κάπως έτσι έχω βρει πάρα πολλές καλές συνταγές που άλλοτε δεν θα τολμούσα να τα κάνω.
   Μια άλλη υπέροχη συνταγή είναι και αυτό το πιάτο που απογειώνει τον ουρανίσκο από την πλούσια του νοστιμιά. Είναι εύκολο το να το κάνει κανείς , γρήγορο και σε μισή ώρα περίπου τρώμε. Με αυτό το φαγητό ανακάλυψα για πρώτη φορά το σαφράν που είναι ένα είδους μπαχαρικό θα έλεγα πολύ αρωματικό , δίνει γεύση και χρώμα.

Υλικά : 500-600 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
             1 κρεμμύδι μεσαίο ψιλοκομμένο
             1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
             λίγο σαφράν μουλιάζουμε σε 1/4 φλ. ζεστό νερό
             1 ποτήρι του κρασιού άσπρο ξηρό κρασί
             200 μλ. κρέμα γάλακτος
             1 κ.γ. θυμάρι
             αλάτι , πιπέρι
             250 γραμμ. ρύζι αρωματικό
             1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
             1 κ.σ. βούτυρο.
Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Βάζουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα και βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Βάζουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί για μία στιγμή και έπειτα προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο και το σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί , βάζουμε αλάτι , πιπέρι και θυμάρι. Βάζουμε το σαφράν με το νερό μαζί , χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για ένα τέταρτο. Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το κουτί. Εγώ το μόνο διαφορετικό που έκανα ήταν να προσθέσω στο νερό το κύβο και το βούτυρο για γεύση. Βάζουμε δύο δώσεις το νερό να βράσει μαζί με το κύβο , αλάτι και βούτυρο. Μόλις βράσει το νερό , βάζουμε το ρύζι ( το ξεπλένουμε σε 2-3 νερά πριν ) , χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 14-16 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 10 λεπτά.
Είμαστε έτοιμη να το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου