Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Καλαμαράκια μαριναρισμένα και τηγανισμένα

   Πλέον έχουμε καλοκαίρι !!! Όταν ακούς έξω τα τζιτζίκια και η θάλασσα περιβάλλεται από κόσμο τότε και η ζέστη είναι γεγονός. Ανά διαστήματα φυσάει αεράκι και αυτό είναι μία όαση δροσιάς.
   Καλοκαίρι και θαλασσινά πάνε πακέτο , όπως και το ούζο με αυτά τα υπέροχα καλαμάρια. Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα αλλά μόλις φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά ούζο και μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Το νόμιζα κάτι σε τσίπουρο να είναι αλλά καμία σχέση , είναι ήπιο και γλυκό στην γεύση.
   Για το καλαμάρι τι να πω , είναι όλη η θάλασσα στο τραπέζι και θα μπορούσα να τα τρώω μόνο αυτά άνετα. Τα καλαμαράκια μου θυμίζουν θάλασσα , ταβερνάκι , Κρήτη , πατάτες τηγανητές , καλοκαιράκι και πλέον το πρώτο μου παγωμένο ουζάκι.
   Μέχρι να βρω αυτή την συνταγή για καλαμάρι τηγανητό , μπορώ να πω ότι δεν μου έβγαιναν το ίδιο τραγανά και νόστιμα όπως σε ταβέρνα τις περισσότερες φορές. Για το άλλο με τα λάδια που πετάγανε και η κουζίνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο πλέον είναι παρελθόν.
   Και επειδή χάρηκα που βρήκα μία τόσο καλή συνταγή είπα να την μοιραστώ την χαρά μου , σίγουρα σε κάποιον θα είναι χρήσιμο.


Υλικά : 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες  
             1 φλ. του εσπρέσο ούζο 
             χυμό από ένα λεμόνι
             ηλιέλαιο 
             αλάτι
             αλεύρι.
Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα μπολ τα καλαμαράκια μαζί με το ούζο , χυμό λεμονιού και το αλάτι. Το ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λάδι αρκετό να κάψει. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα όπου έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.
Συμβουλή : Για να μην πετάγεται το λάδι όταν τα τηγανίζουμε , πρέπει να τα σκουπίζουμε και να τα αλευρώσουμε πάρα πολύ καλά.
Στο αλεύρι μπορούμε να βάλουμε και λίγο σιμιγδάλι ψιλό για να είναι ακόμα πιο τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου