Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ρολάκια με μυζήθρα γλυκιά




    Καλό μήνα!!!!! Ήρθε Σεπτέμβριο και μαζί με αυτό ξεκίνησε το φθινόπωρο.
Αγαπώ αυτό το μήνα και είναι το πιο αγαπημένο μου απ' όλα.
   Μου αρέσει που τα πρωινά είναι δροσερά , την ημέρα κάνει ζέστη και η θάλασσα είναι επίσης ζεστή και με ελάχιστο κόσμο , δηλαδή ότι πρέπει για μερικές βουτιές ακόμα.
   Σήμερα θα σας δείξω μία ρώσικη συνταγή που την κάνουμε στον τόπο μου και μου αρέσει πολύ. Μου θυμίζει το πατρικό σπίτι , την γιαγιά μου και τις παραδόσεις που κρατήσαμε και με την σειρά μου θα συνεχίσω να τα διατηρήσω.
   Στην ουσία είναι μία πολύ αφράτη μυζηθρόπιτα γλυκιά που την κάνω με ζύμη που φουσκώνει. Εμείς την λέμε ''pampushki'' και την κάνουμε είτε με γέμιση από μυζήθρα , σταφύλι κόκκινο αλλά και με σπανάκι και φέτα που έκανα ( προσωπική συνταγή ) είναι εξίσου πολύ ωραία.
   Την σερβίρουμε ως έχει , με ζάχαρη άχνη και κανέλα ( όπως μου αρέσει ) η με κρέμα γάλακτος.


Υλικά για την ζύμη : 300 μλ. χλιαρό νερό
                                  50 γραμμ. βούτυρο
                                  550-600 γραμμ. αλεύρι
                                  1 κύβο μαγιά νωπή ( 25 γραμμ. )
                                  1 κ.σ. ζάχαρη
                                  1 κ.γ. αλάτι.
Για την γέμιση : 600 γραμμ. μυζήθρα γλυκιά
                           3 αυγά
                           6-7 κ.σ. ζάχαρη ( αν την θέλουμε πιο γλυκιά βάζουμε πιο πολύ )
                            2 βανίλιες.
Επιπλέον : 2 αυγά
                  3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
                  3 κ.σ. βούτυρο η ελαιόλαδο για άλειμμα
                  ζάχαρη άχνη , κανέλα για πασπάλισμα.

Εκτέλεση : Πρώτα θα ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και το νερό χλιαρό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσουμε την μαγιά και στην συνέχεια βάζουμε το βούτυρο.
Διαλύουμε και το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι σε δόσεις και ζυμώνουμε. Πρέπει να μας βγει η ζύμη μαλακή όπως την κάνουμε για την πίτσα αλλά να μην κολλάει στο χέρι. Την μαζεύουμε σε μία μπάλα και την βάζουμε σε ένα μπολ αλευρωμένο , σκεπάζουμε και την βάζουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου να μας φουσκώσει.
Για την γέμιση , βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και την δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο γλυκιά την θέλουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί μέτριο και το αλείφουμε με βούτυρο η ελαιόλαδο.
Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη σε λεπτό φύλλο. Βάζουμε μισή από την γέμιση σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε το ρολό μας γύρω-γύρω με ελαιόλαδο η λιωμένο βούτυρο. Κόβουμε το ρολό μας σε μικρότερα κομμάτια ( ύψους 3 δακτύλων περίπου το κάθε κομμάτι ) και το στρώνουμε στο ταψί με με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο ζεστό για ένα τέταρτο. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε πάνω από τα ρολάκια μας να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου