Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Banoffee η τάρτα με μπανάνες no.2

     
   Καλό σαββατοκύριακο λοιπόν !!! Μετά από κλασική συνταγή για banoffee που έχω κάνει εδώ και μου άρεσε είπα να την κάνω και λίγο αλλιώς και μου άρεσε ακόμα πιο πολύ. Λίγη φαντασία χρειάζεται σε όλα για να δώσουμε εκείνο το κάτι το διαφορετικό και να το κάνουμε δικό μας. Στην ουσία το μόνο που άλλαξα σε αυτή την συνταγή είναι η βάση όπου πρόσθεσα φουντούκια ψημένα και σοκολάτα. Αυτό το λίγο είναι αρκετό για να το κάνει πιο ξεχωριστό και ακόμα πιο νόστιμο.
   Την βάση λέω να την κρατήσω και για άλλα γλυκά που θα κάνω στο μέλλον όπως ας πούμε το τσιζκέικ.





Υλικά : 1 κουτή ζαχαρούχο γάλα
              1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
              1 φλιτζάνι του καφέ φουντούκια
              300 μλ. κρέμα γάλακτος + 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
              75 γραμμ, βούτυρο
              75 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα + λίγο ακόμα για πασπάλισμα
              3-4 μπανάνες.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα ( χωρίς ετικέτα ) και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Το βάζουμε να βράσει για 2-2,30 ώρες για να μετατραπεί σε καραμέλα. Κατά την διάρκεια του βρασμού συμπληρώνουμε με νερό αν χρειαστεί. Τα μπισκότα μαζί με τα φουντούκια που τα έχουμε καβουρδίσει λίγο τα περνάμε από μούλτι. Λιώνουμε σε bain marie σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τα ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τα βάζουμε πάνω από την βάση σε μία στρώση και έπειτα βάζουμε και την καραμέλα από πάνω να πάει παντού. Βάζουμε πάλι για λίγο στο ψυγείο.
Χτυπάμε κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη για να μας βγει σαντιγύ και βάζουμε από πάνω.
Στο τέλος τρίβουμε σοκολάτα από πάνω και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου