Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Νηστίσημα μπισκότα γεμιστά με λουκούμι

   Καλημέρα και καλό μήνα !!! Είναι πολύ ωραία να ξεκινάς την ημέρα με αυτά τα υπέροχα μπισκότα δίπλα στο καφέ σου!!! Έχω ξανά δώσει συνταγή εδώ αλλά εκείνα είναι πιο τραγανά ενώ αυτά εδώ είναι τραγανά από έξω και από μέσα απλώς λιώνουν στο στόμα. Μπορώ να πω πώς αυτή η εκδοχή μου αρέσει πιο πολύ.
   Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε από σοκολάτα μέχρι μαρμελάδα και αποξηραμένα φρούτα αλλά με το λουκούμι είναι το κάτι άλλο.



Υλικά : 450 γραμμ. αλεύρι
             160 γραμμ. μαργαρίνη βιολογική
             150 γραμμ. ζάχαρη άχνη + 150 για πασπάλισμα
             120 μλ. νερο
             2 κ.σ. χυμό από λεμόνι
             10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
             ξύσμα από ένα λεμόνι η πορτοκάλι
             βανίλια
             μία πρέζα αλάτι
            1 συσκευασία με λουκούμι.
Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι , ζάχαρη άχνη και μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια και τα τρίβουμε με τα χέρια πολύ καλά. Στην συνέχεια βάζουμε το νερό λίγο λίγο , το μπέικιν πάουντερ που το έχουμε διαλύσει στο χυμό από λεμόνι και τα μυρωδικά μας. Ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί για να μας βγει μία ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Μαζεύουμε την ζύμη σε μία μπάλα , την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε τέσσερα ίσια κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε με το πλάστη σε φύλλο λεπτό και στρογγυλό. Κόβουμε το φύλλο μας στα τέσσερα ώστε να μας βγουν τριγωνάκια. Κόβουμε το λουκούμι μας σε κομματάκια και βάζουμε από ένα κομμάτι στο κάθε τρίγωνο και το τυλίγουμε ώστε να μας βγει σαν κρουασανάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Παίρνουμε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα μπισκότα με κενό μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε στους 180οC για περίπου 25-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα ψημένα , έτσι όπως είναι ζεστά τα περνάμε από ζάχαρη άχνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου