Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Cantuccini η μπισκότα σοκολάτας με φουντούκι

 
   Καλημέρα με μία άλλη όμορφη μέρα!!! Με το σύνθημα ''το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ'' απολαμβάνουμε ακόμα το ήλιο και την θάλασσα και ας είμαστε στα τέλη του Οκτώβρη.
   Εχτές σε μία από την περιπλάνησή στο διαδίκτυο πέφτω πάνω από μία συνταγή τύπου cantuccini αλλά με σοκολάτα και φουντούκι αντί για αμύγδαλο που έχω κάνει πιο παλαιά και το έχω δημοσιεύσει εδώ. Δεν θέλω και πολύ , τρέχω αμέσως να την κάνω και ας μην έχω σοκολάτα γάλακτος. Ένα έχω να πω ... τα λάτρεψα. Είναι ότι πρέπει να τα καταναλώσουμε δίπλα σε ένα ρόφημα της αρεσκείας μας με πλούσια σοκολατένια γεύση , γεμάτο άρωμα αλλά και λιγότερο τραγανά από τα μπισκότα αμυγδάλου και στην γεύση θυμίζουν τα cookies σοκολάτας.

Υλικά : 200 γραμμ. φουντούκια
             125 γραμμ. ζάχαρη
             100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτας
             100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος
             280 γραμμ. αλεύρι
             2 αυγά
             30 γραμμ. βούτυρο
             25 μλ. καφέ εσπρέσο
             1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
             2 βανίλιες
             3 κ.σ. μπράντι η ρούμι
             μία πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση : Πρώτα θα καβουρδίζουμε τα φουντούκια για 5 λεπτά περίπου σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη , βανίλιες και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε σε bain-marie την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχει κρυώσει την βάζουμε μεσα σε μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε μαζί με το μπράντι και τον καφέ ανακατεμένο με την σόδα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά , σιγά και τα φουντούκια. Μας βγαίνει μία ζύμη αρκετά κρεμμώδες. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC. Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 3 μέρη. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε καρβελάκι και το στρώνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε τα καρβελάκια μας για περίπου 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσουν και έπειτα κόβουμε τα καρβελάκια μας σε φέτες και τα βάζουμε πάλι στο ταψί για να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 160οC για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αν τα θέλουμε να είναι πιο μαλακά απλώς δεν τα ψήνουμε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου