Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας

   Καλημέρα!!! Όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα και αρκετά καλοκαιρινή μέρα για το φθινόπωρο που διανύουμε.
   Πριν δύο μέρες όταν έφτιαξα αυτό το φαγητό ο καιρός ήταν κρύος και βροχερός , ότι πρέπει ήταν τα κεφτεδάκια για μία τέτοια μέρα. Το πιάτο αυτό είναι πλούσιο από μόνο του , γεμάτο γεύση και μυρωδιά. Ακόμα και για μία τόσο ηλιόλουστη κυριακάτικη μέρα μπορεί να αποτελέσει το τέλειο φαγητό. Πάμε να σας δείξω το τρόπο μου με το όποιο τα κάνω και μας αρέσει οικογενειακώς.



Υλικά : 300 γραμμ. κιμά χοιρινός
              300 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιος
              2 αυγά
              2 φέτες ψωμιού χωρίς κόρα μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό
              2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
              1 κ.γ. κοφτό κύμινο τριμμένο
              1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
              300 γραμμ. χυμό ντομάτας
              λίγο αλεύρι
              δυόσμος , μαϊντανός ψιλοκομμένο
              ελαιόλαδο
              λίγο ξίδι
              αλάτι , πιπέρι
             1/2 κ.γ. πάπρικα κατά προτίμηση.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά μαζί με το ένα κρεμμύδι , αυγά , φέτες από ψωμί , λίγο ελαιόλαδο , λίγο ξίδι , κύμινο , δυόσμος , μαϊντανός ,αλάτι , πιπέρι και πάπρικα. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και κοιτάμε να μην μας κολλάει στα χέρια , αν κολλάει προσθέτουμε λίγο φρυγανιά  τριμμένη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μπαλάκια στο ίδιο μέγεθος και τα περνάμε από αλεύρι. Μπορούμε να τα τηγανίζουμε έτσι όπως είναι σε καυτό λάδι η όπως έκανα εγώ να τα ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου για μία πιο ελαφριά γεύση. Για το ψήσιμο στο φούρνο , ανοίγουμε το φούρνο στο γκριλ να προθερμανθεί. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε από κάτω χαρτί ψησίματος και λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από την μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη η μέχρι να πάρει χρώμα.
Ξεχωριστά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και έπειτα το σκόρδο. Στο τέλος βάζουμε και το χυμό ντομάτας. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά για περίπου ένα τέταρτο.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε την σάλτσα μας. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια μας για άλλο ένα τέταρτο. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Τα κεφτεδάκια μας μπορούμε να τρώμε ως έχει η να τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας που του πάει πολύ , ρύζι , σαλάτα. Εγώ τα συνόδεψα με πουρέ πατάτας από εκείνα τα έτοιμα λόγο έλλειψή χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου