Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Brownie με μαρέγκα


    Όταν κάνω τραπέζι σε φίλους πάντα ψάχνω ανάμεσα σε πλούσιο ρεπερτόριο από συνταγές που διαθέτω το τι να κάνω για επιδόρπιο , θέλω να είναι νόστιμο και εντυπωσιακό όσο γίνεται. Ενώ στο φαγητό είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα ( έκανα σπιτικά σουβλάκια και πίτσα ) για το γλυκό στο τέλος επέλεξα να κάνω αυτό το brownie με μαρέγκα. Αυτή την συνταγή την έχω αντιγράψει από το τετράδιο με συνταγές της αδελφής μου , άρα μπορώ να πω πως είναι οικογενειακή συνταγή. Βέβαια την έχω πειράξει λιγάκι από την original και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ.


Υλικά : 5 αυγά 
             250 μλ.γάλα
             200 γραμμ. αλεύρι
             400 γραμμ. ζάχαρη 
             250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
             1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
             3 κ.ς. κακάο 
             μαρμελάδα για άλειμμα της αρεσκείας μας
             άρωμα βανίλιας
             μία πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με 200 γραμμ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και ενσωματώνουμε στο μείγμα ένα , ένα κρόκο και το χτυπάμε. Ξεχωριστά κοσκινίζουμε το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ ,κακάο και αλάτι και το βάζουμε στο μείγμα μας εναλλάξ μαζί με το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε βανίλια για άρωμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας. Ψήνουμε το μείγμα για κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30-35 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί και από μέσα. Όταν είναι έτοιμο το κέικ το αλείφουμε από πάνω με μαρμελάδα και έπειτα βάζουμε το μείγμα με μαρέγκα. Για την μαρέγκα χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι μέχρι να στέκεται το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ζάχαρη δε δόσεις χτυπώντας το παράλληλα. Το απλώνουμε πάνω από το κέικ ομοιόμορφα να πάει παντού και έπειτα με ένα κουταλάκι το χτυπάμε για να βγουν τα ''βουναλάκια'' σαν σχέδιο. Βάζουμε το ταψί και πάλι στο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου