Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μεζές με μελιτζάνες

   
    Άλλη μία συνταγή ρουμάνικη με μελιτζάνα πάρα πολύ νόστιμη και γευστική. Για ένα μεζέ είναι ιδανική αλλά και όχι μόνο. Αποτέλεσμα είναι πως μας βγαίνει ένα μεζές λουκούμι.

Υλικά : 2-3 μελιτζάνες
             2-3 σκελίδες σκόρδου
             130 γραμμ. χυμό ντομάτας
             ελαιόλαδο
             μαϊντανό , σέλινο
             1 ποτήρι νερό
             αλάτι , πιπέρι.
Εκτέλεση : Πλένουμε τις μελιτζάνες και έπειτα αφαιρούμε την φλούδα τους , μια λωρίδα χωρίς και μία με φλούδα και μετά την κόβουμε στα τέσσερα κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά περίπου. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες , σκουπίζουμε και έπειτα κάνουμε μικρές τρυπίτσες για να βάλουμε εκεί μέσα το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μετά βάζουμε τα κομμάτια τις μελιτζάνας για να τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές για λίγο. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε τα κομμάτια τις μελιτζάνας σε ένα καθαρό τηγάνι , προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ,νερό και μαϊντανό με σέλινο ψιλοκομμένο. Βάζουμε το τηγάνι μας πάνω σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε εκεί περίπου 30 λεπτά , τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά στο ένα τέταρτο.
Θα τελειοποιήσουμε το μαγείρεμα της μελιτζάνας στο φούρνο στους 200-220οC για άλλο ένα τέταρτο , μέχρι να πιει όλα τα υγρά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου