Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αυγόφετες γλυκές ... το κάτι από παλαιά

 
    Ζούμε στο 21-αιώνα και στο πέρασμα στο χρόνο έχουμε μάθει είτε να τρώμε είτε να κάνουμε διάφορα γλυκά κάποια περίπλοκα , κάποια με πολλά υλικά και κάποια άλλα σου παίρνουν ατελείωτες ώρες μέχρι να καταφέρεις να έχεις κάτι για επιδόρπιο. Μερικές φορές αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και τις γευστικές εμπειρίες θα ανακαλύψουμε πολλές συνταγές με λίγα υλικά , προσιτά και εύκολα στην εκτέλεση τους. Μία από αυτές είναι για μένα και οι αυγόφετες που τα κάναμε αρκετά συχνά όταν ήμουνα σε μικρή ηλικία και μας άρεσε πολύ. Μας αρέσει και τώρα να τα τρώμε στο πρωινό μας η σαν επιδόρπιο.
   Αυτό το τραγανό από έξω και ζουμερό από μέσα που το έχουνε οι αυγόφετες  μπορούμε να κάνουμε και ένα γκουρμέ πιάτο σερβιρισμένο δίπλα σε μία μπάλα παγωτού περιχυμένος με σος της αρεσκείας μας η ως έχει πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Υλικά : 250 μλ. γάλα
             3 αυγά
             5 κ.σ. ζάχαρη
             φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
             ηλιέλαιο για τηγάνισμα
             άρωμα βανίλιας λίγες σταγόνες
             ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβίρισμα προαιρετικά.
Εκτέλεση : Για να κάνουμε την συνταγή πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε μπαγιάτικο ψωμί.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα με άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε σχετικά λεπτές φέτες και τα βουτάμε στο μείγμα που φτιάξαμε , από την μία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ρουφήξει τόσο υγρό όσο χρειάζεται. Τα βάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα που κάναμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει με ηλιέλαιο. Όταν έχει ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα ψωμάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσέχουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα όπου έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε ως έχει η με λίγο μέλι από πάνω , η με λίγη λιωμένη σοκολάτα η με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. Μία απόλαυση προσιτή σε όλους μας που μας ταξιδεύει στην πιο αθώα ηλικία έτσι απλά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου