Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα

   Ήρθε φθινόπωρο και μου αρέσει πολύ , ιδικά ο μήνας Σεπτέμβρης που είναι και ο αγαπημένος μήνας μου του χρόνου όλου. Κάτι μέρες πριν έφτιαξα άλλο ένα φαγητό ιταλικό που το λάτρεψα και είπα να μοιράσου την γευστική εμπειρία εδώ. Τα λαζάνια με σπανάκι μοιάζουν αρκετά με την σπανακόπιτα διότι πάνω κάτω βάζουμε τα ίδια υλικά μόνο αν εξαιρέσουμε την σάλτσα ντομάτας. Είναι όμως φαγητό πολύ νόστιμο και θρεπτικό που το έχω εντάσσει στο δικό μου μενού σαν ένα είδους σπεσιαλιτέ του σπιτιού.



Υλικά : 1 πακέτο λαζάνια περίπου
             500 γραμμ. φέτα
             200 γραμμ. κασέρι η κάποιο άλλο τυρί που μας αρέσει
             400 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
             200 γραμμ. μοτσαρέλα  τριμέννη για από πάνω
             1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
             1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
             3-4 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο
             1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
             αλάτι , πιπέρι
             ελαιόλαδο.
Εκτέλεση : Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε και αυτό λίγο ακόμα. Στην συνέχεια βάζουμε και το σπανάκι σε δόσεις για να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά το μείγμα με το σπανάκι ( το θέλουμε να είναι με το ζουμί για να βοηθήσει να μαλακώσουν τα λαζάνια περισσότερο ) και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το άνηθο. Στο τέλος προσθέτω φέτα θρυμματισμένη στο σπανάκι και ανακατεύω.
Παίρνουμε ένα ταψί τετράγωνο και το λαδώνουμε. Απλώνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας και έπειτα στρώνουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια. Από πάνω τα καλύπτουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και μετά βάζουμε μείγμα με το σπανάκι και φέτα , λίγο κασέρι τριμμένο να πάει παντού και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση από λαζάνια και την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα με το σπανάκι.
Στο τέλος βάζουμε τελευταία στρώση με λαζάνια , τα αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας και βάζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου