Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτσα α λα ελληνικά

 
    Έφτασε το Σαββατοκύριακο και ετοιμαζόμαστε να το περάσουμε όμορφα ακόμα και γευστικά. Για μένα μία καλή πίτσα είναι παραπάνω από κάτι καλό που την προσφέρω στην οικογένεια μου συχνά πυκνά.
Το ξέρω πως η πίτσα είναι ιταλική αλλά αν βάζουμε λίγο φέτα μας παραπέμπει στην Ελλάδα. Όλος αυτός ο συνδυασμός από λαχανικά με φέτα το κάνει αρκετά ελαφρύ και νόστιμο.

Υλικά για την ζύμη : 500 γραμμ. αλεύρι
                                    40 γραμμ. μαγιά νωπή η 1 κ. σ. ξηρή
                                    11/2 κ.γ. αλάτι
                                    1 κ.γ. ζάχαρη
                                    250 μλ. νερό χλιαρό
                                    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
                                    1 κ.γ. γλυκάνισο κατά προτίμηση.
Υλικά για την γέμιση : 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
                                        6-7 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
                                        1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
                                        300 -400 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
                                        ελιές κομμένες
                                       λίγη κάπαρη κατά προτίμηση.
Υλικά για την σάλτσα : 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους και χωρίς σπόρους
                                        2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
                                        αλάτι , πιπέρι
                                        ρίγανη , βασιλικό ψιλοκομμένο
                                        4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
                                        1 κ.σ. κέτσαπ.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα κάνουμε την σάλτσα για την πίτσα. Αν δεν σας αρέσει η συγκεκριμένη σάλτσα και θέλετε να βάλετε μία άλλη απλώς προσπερνάτε αυτή την διαδικασία. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε λίγο αλάτι η και καθόλου αν η φέτα μας είναι αλμυρή.
Πάμε να κάνουμε την ζύμη για πίτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη μαζί με την μαγιά και το νερό χλιαρό και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε όλα τα άλλα υλικά για ζύμη και πλάθουμε μέχρι να μας βγει μία ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας. Μαζεύουμε την ζύμη μας σε σχήμα μπάλας και την βάζουμε σε ένα μέρος ζεστό , σκεπασμένη για 45 λεπτά η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τα υλικά που δίνω είναι για δύο ταψιά στρογγυλά για πίτσα. Λαδώνουμε τα ταψιά μας ελαφρός. Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε στα δύο. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε με το πλάστη σε δύο φύλλα στρογγυλά. Τα βάζουμε στα ταψιά μας και τα αφήνουμε μέσα σε ζεστό φούρνο για άλλα 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και ανοίγουμε το φούρνο μας να ζεσταθεί στους 220οC. Απλώνουμε πάνω από την ζύμη πρώτα την σάλτσα που έχουμε κάνει και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά που γράφω πιο πάνω για την γέμιση.
Ψήνουμε ένα ένα το ταψί μας στο φούρνο στους 220οC για περίπου 25-30 λεπτά η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου