Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Chocolate Crinkles η σοκολατάκια - μπισκοτάκια

     

   Ξεκίνησα την εβδομάδα μου άκρως απολαυστικά και γλυκά με αυτά τα σοκολατάκια - μπισκοτάκια - κεκάκια μαζί με το καφέ μου. Πιο πολύ αγαπημένη συνταγή από αυτή και πιο σοκολατένια δεν υπάρχει!!! Το όνομά τους είναι chocolate crinkles και είναι κάτι ανάμεσα σε σοκολατάκια με μπισκοτάκια μαζί. Είναι ιδανικά για όταν περιμένουμε κόσμο στο σπίτι για να τους γλυκάνουμε και να τους εντυπωσιάσουμε και όχι μόνο.
   Είναι πάρα πολύ εύκολα να τα κάνουμε το μόνο που θέλει χρόνο μέχρι να γίνουν. Είναι εντυπωσιακά στην εμφάνιση και μπορεί άνετα να σταθεί στο μπουφέ για τις γιορτινές μέρες που θα έρθουν.
Υλικά : 225 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
             2 μεγάλα αυγά
             225 γραμμ. αλεύρι
             100 γραμμ. ζάχαρη
             60 γραμμ. βούτυρο
             2 βανίλιες 
             1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
             μία πρέζα αλάτι
             ζάχαρη + ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Εκτέλεση : Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο στο bain-marie και το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ το ανακατεύουμε και το κοσκινίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σοκολάτα που έχει κρυώσει και στο τέλος το αλεύρι. Θα μας βγει ένα μείγμα κρεμώδες και το όποιο το σκεπάζουμε και το  βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες η για μία νύχτα. 
Παίρνουμε από την ζύμη κομμάτια και κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού τα όποια τα περνάμε πρώτα από την ζάχαρη και μετά από ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος με κενό ανάμεσα τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 10 λεπτά μόνο όχι παραπάνω διότι τα θέλουμε να είναι κάπως υγρά μέσα.
Όταν βγουν από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα βάζουμε σε μία πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου