Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

   

   Μετά από διάφορα συμβάντα όπως και ένας κεραυνός που πέφτει πάνω στην ταράτσα της πολυκατοικίας ( ναι το ζήσαμε και αυτό ) το όποιο μας έκαψε το μόδεμ και μας άφησε για αρκετό διάστημα χωρίς το ίντερνετ , νάμαστε και πάλι εδώ. 
   Σήμερα θα σας δείξω μία συνταγή για κουλουράκια του Άκη Π. την όποια την έχω αλλάξει λίγο και το αποτέλεσμα μου άρεσε τόσο πολύ που φροντίζω να έχω πάντα στο βάζω με τα μπισκότα μου και από αυτά τα κουλουράκια για το πρωινό μου καφέ. Είναι νηστίσιμα , πολύ εύκολα να τα κάνουμε και νόστιμα με γεμάτη γεύση πορτοκαλιού και τραγανά τόσο όσο πρέπει αλλά και αρκετά θρεπτικά λόγο του σουσαμιού που έχουν στην επικάλυψη τους.

Υλικά : 200 γραμμ. ελαιόλαδο
             150 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
             ξύσμα από ένα πορτοκάλι
             200 γραμμ. ζάχαρη καφέ
             μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ( 60 μλ. )
             1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
             1/2 κ.γ. σόδα
             1/2 κ.γ. κανέλα
             650 γραμμ. αλεύρι
             1 κ.γ. γλυκάνισο προαιρετικά  
             αρκετό σουσάμι προαιρετικά
             μία πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη το χυμό , ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ , σόδα , αλάτι , κανέλα και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Ανακατεύουμε τόσο όσο να μας βγει μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια για να μπορούμε να πλάσουμε. 
Παίρνουμε από την ζύμη και τα πλάθουμε σε όποιο σχήμα μας αρέσει. Τα περνάμε από σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου στους 180οC.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου