Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Λεμονάδα

   Για της μέρες ζεστές , μία λεμονάδα είναι ότι πρέπει για να δροσιστούμε και ταυτόχρονα να ξεδιψάσουμε. Αυτή την φορά δοκίμασα συνταγή  από την Αργυρό Μ. και εδώ πρέπει να πω πως ξετρελάθηκα με την γεύση της λεμονάδας. Να προτιμάμε να την κάνουμε με βιολογικά λεμόνια για μέγιστη γεύση και τέλειο άρωμα. Για πιο υγιεινό εγώ το έκανα με καφέ ζάχαρη.
   Την σερβίρουμε με πολλά παγάκια και φύλλα δυόσμου που της πάει πολύ.



Υλικά : 500 μλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού , κατά προτίμηση βιολογικά
             500 γραμμ. ζάχαρη
             200 μλ. νερό.
Εκτέλεση : Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό με ζάχαρη σε  πολύ χαμηλή φωτιά , το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να βράσει το σιρόπι. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στο τέλος ανακατεύουμε το σιρόπι με χυμό λεμονιού με σύρμα πολύ καλά.
Βάζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Πριν την σερβίρουμε σε ποτήρι , ανακινούμε καλά το μπουκάλι με σιρόπι λεμονάδας και βάζουμε 1/3  χυμό και 2/3 κρύο νερό.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε παγάκια στο τέλος.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου