Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Pancakes με γιαούρτι


 Σήμερα έφτιαξα pancakes  με γιαούρτι αντί το γάλα και με λιγότερα αβγά.Τα προτίμησα πιο πολύ από τα άλλα που έχω κάνει Pancakes η αμερικάνικες τηγανίτες. Είναι λιγότερα αφράτα στην υφή και στην γεύση νιώθεις το γιαούρτι πράγμα που τα κάνει και λιγότερα γλυκά. Όπως και τα κλασικά έτσι και αυτά τα συνοδεύουμε με σιρόπι σφενταμιού , μέλι και ξηρούς καρπούς , γλυκό του κουταλιού , σοκολάτα , με φρούτα και ότι άλλο μας αρέσει.


Υλικά : 150 γραμμ. αλεύρι
             1 αυγό
             400 γραμμ. γιαούρτι
             1/2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
             1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
             2 κ.σ. ζάχαρη
             λίγο αλάτι.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε  και ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το μπείκιν πάουντερ . Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κρόκο από το αβγό και βούτυρο. Μετά βάζουμε πάνω από το γιαούρτι το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το ασπράδι το χτυπάμε με το αλάτι μέχρι να γίνει αφρός και το προσθέτουμε στο τέλος στο μείγμα.
Παίρνουμε ένα τηγάνι , το βουτυρώνουμε ελαφρώς ( μόνο στην αρχή ) και το βάζουμε να κάψει.
Παίρνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και βάζουμε στο τηγάνι. Όταν βλέπουμε που κάνει φουσκάλες τότε το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί λίγο ακόμα και είναι έτοιμο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα.

Τα σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστά , σκέτα η με ότι άλλο μας αρέσει. Εγώ τα σέρβιρα αυτή την φορά με σιρόπι αγαύης και φράουλες.
Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου