Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μπισκότα αλμυρά με κασέρι και μπύρα


 Όταν πρωτοείδα αυτή την συνταγή ήξερα πως θα μου αρέσει πριν καν την κάνω. Βέβαια όταν την έκανα είδα πως μία δόση δεν είναι αρκετά μπροστά στο πόσο νόστιμα είναι.
Αυτά τα μπισκότα τύπου σνακ είναι ότι πρέπει για να συνοδεύουν ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας.


Υλικά : 300 γραμμ. αλεύρι
             50 γραμμ. βούτυρο
             200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
             150-180 μλ. μπύρα
             1 κ.γ. αλάτι
             1 αυγό για επάλειψη ( προαιρετικά )
             λίγο ρίγανη ( προαιρετικά η ότι άλλο σε μυρωδικό μας αρέσει )
             σουσάμι , γλυκάνισο για επάλειψη ( προαιρετικά ).
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι , το βούτυρο και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε και το κασέρι , και στο τέλος προσθέτουμε λίγο , λίγο από την μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να μας βγει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την μαζεύουμε σε μία μπάλα , την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Παίρνουμε την ζύμη , την χωρίζουμε στα δύο και με ένα μπλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο σχετικά λεπτό σε σχήμα τετράγωνο ( όσο είναι το ταψί μας περίπου ) και το μεταφέρουμε με προσοχή στο ταψί όπου έχουμε βάλει και λαδόχαρτο. Εκεί το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το αβγό και στο τέλος βάζουμε το σουσάμι η ότι άλλο θέλουμε εμείς. Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε από πάνω  και τα βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20-30 λεπτά. Το ίδιο κάνουμε με την υπόλοιποι ζύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου