Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πιλμένι η βαρένικι με βύσσινο


 Σήμερα το σπίτι μου γέμισε μυρωδιές από τα παλαιά. Πιλμένι η έτσι όπως λέμε εμείς βαρένικι με βύσσινο είναι ένα γλυκό ιδιαίτερο και οι ρίζες του είναι από την Ρωσία. Εδώ πρέπει να πω πως είμαι πολύ ''proud'' να έχω από εκείνα τα μέρη της ρίζες και που κρατήσαμε αναλλοίωτες συνήθειες και συνταγές. Βαρένικι επίσης μπορούμε να το κάνουμε και με γέμιση από φέτα η μυζήθρα η με γέμιση με κιμά αλλά τότε θα έχουμε ένα νόστιμο φαγητό η ορεκτικό. Αυτές της συνταγές θα τα έχω στο άμεσο μέλλον να της κάνω και να της ανεβάσω. 
   Όταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου τα έκανε κάθε καλοκαίρι όταν ήταν ώριμα τα βύσσινα από το κήπο. Όμορφες αναμνήσεις με εικόνες και γεύσεις μοναδικές με ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω...  


Υλικά 1/2 κούπα χλιαρό νερό
             250 γραμμ. αλεύρι 
             1/2 κ.γ.αλάτι
             600 γραμμ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι 
             λίγο βούτυρο η μαργαρίνη για επάλειψη 
             μέλι για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση : Πρώτα κάνουμε την ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και αλάτι τα ανακατεύουμε, κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό χλιαρό και πλάθουμε πολύ καλά την ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια ( αν κολλάει προσθέτουμε και άλλο αλεύρι) και μετά το μαζεύουμε σε μία μπάλα το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά περίπου. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη μας την ανοίγουμε με ένα μπλάστη σε μία επιφάνεια αλευρομένη σε ένα φύλλο μέτριο και το κόβουμε με ένα ποτήρι του νερού σε στρογγυλά σχήματα. Μετά παίρνουμε ένα ένα και το γεμίζουμε με 3-4 βύσσινα και το κλίνουμε σε μισοφέγγαρο σχήμα και πατάμε πολύ καλά τις άκρες για να κολλήσουν. Τα βάζουμε σε αλευρομένη επιφάνεια μέχρι να τα τελειώσουμε όλα για να μην μας κολλήσουν μέχρι να τα βάλουμε να βράσουν.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα φαρδιά την γαμήσουμε με νερό περίπου το μισό και λίγο αλάτι και την βάζουμε να πάρει βράση. Όταν βράζει το νερό βάζουμε ένα ένα το πιλμένι μας να βράσει, όταν είναι έτοιμο ανεβαίνει στην επιφάνεια  του νερού και έτσι το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τα υπόλοιπα να βράσουν. Για να μην κολλήσουν τα αλείφουμε με ένα κύβο βούτυρο η μαργαρίνη να πάει παντού. Πριν τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε με μπόλικο μέλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου