Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σαλάτα δροσερή με ντομάτα παξιμάδι και φέτα

   
   Η μέρα σημερινή είναι άκρως ζεστή, μα πιο 'hot' από αυτό δεν γίνετε. Στο βάθος μπορείς να ακούς μία συμφωνία από τσιτσίκια ...
   Όλες αυτές τις μέρες που είναι ζεστές αναζητάμε να τρώμε κάτι δροσερό και όσο πιο πολύ γίνετε να είναι ελαφρύ αλλά και νόστιμο φυσικά. Οι σαλάτες είναι μία λύση είτε με φρούτα είτε με λαχανικά. Μου αρέσουν πολύ οι σαλάτες και ξέρω πολλές συνταγές, αλλά σήμερα θα ξεκινήσω με μία δροσερή σαλάτα με ντομάτα (που είναι και η εποχή της αυτή την περίοδο) και παξιμάδι που πέρα από νοστιμιά σε χορταίνει και όλας.
   Την συνταγή αυτή την πείρα πριν κάποια χρόνια όταν είχα δουλέψει σε ένα πολύ γνωστό fast-food και το είχαν εκεί στο μενού και μάλιστα το ονόμαζαν σαλάτα μαμάς και έμοιαζε πάρα πολύ με το ντάκο κρητικό. Από τότε ενώ περάσαν τα χρόνια αυτή η σαλάτα παρέμενε μία από τις αγαπημένες μου διότι είναι εύκολη στην εκτέλεση της με λίγα υλικά και ότι πρέπει για καλοκαιρινούς μέρες που διανύουμε τώρα. Τα υλικά που γράφω είναι για μία μερίδα περίπου. 



  Υλικά6 κομματάκια παξιμάδια ολικής άλεσης 
              μία ντομάτα κανονικού μεγέθους 
              ένα κομμάτι φέτα τριμμένη 
              λίγο ελιές κομμένες σε ροδέλες 
              λίγο κάπαρη (προαιρετικά)
              ελαιόλαδο
              ρίγανη 
              μαϊδανό.
Εκτέλεση : Σε ένα ατομικό μπολ σαλάτας βάζουμε τα παξιμάδια τα όποια τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Παίρνουμε την ντομάτα την κόβουμε σε κύβους και μετά την απλώνουμε πάνω από τα παξιμάδια. Παίρνουμε την φέτα και την τρίβουμε από πάνω. Στην συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα όπως τις ελιές, κάπαρη,μαϊδανός κομμένος, ρίγανη τα όποια στο τέλος τα περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Μετά την βάζουμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε μετά από 3 ώρες περίπου μέχρι όταν θα μουσκεύουν τα παξιμάδια μας. Αν θέλουμε να φάμε άμεσα την σαλάτα μας μπορούμε απλός να βρέξουμε με λίγο νερό τα παξιμάδια μας πριν τα βάζουμε στο μπολ.
 Καλή και δροσερή όρεξη ;) !!!
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου