Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κέικ με κεράσι η βύσσινο

   Και το καλοκαίρι θα φάμε κέικ αρκεί να είναι ελαφρύ και αν του προσθέτουμε και λίγα κεράσια η βύσσινα τότε γίνεται το τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό μας καφέ και όχι μόνο και δίπλα στο παγωτό ταιριάζει επίσης. Εγώ το έφτιαξα με κεράσι αλλά και με βύσσινο ταιριάζει και του πάει τώρα που είναι και στην εποχή τους, προσφέρει μία γλυκιά δροσιά. Όταν κάνουμε αυτή την συνταγή να προτιμάμε να βάζουμε βιολογικά αυγά, έτσι έκανα και εγώ έβαλα τα αυγά που μου τα έστειλε η μαμά μου και μου άρεσε πάρα πολύ το χρώμα που βγήκε ένα έντονο κίτρινο, πέρα από γεύση και άρωμα κάνει τέλειο συνδυασμό με τα φρούτα.



Υλικά : 6 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
             1 κούπα ζάχαρη
             1 και 1/4 κούπα αλεύρι
             1/2 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
             8 κ.σ. λάδι ελαφρύ (ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο)
             1 βανίλια
             λίγο αλάτι
             λίγα κεράσια η βύσσινα χωρίς το κουκούτσι.
Εκτέλεση : Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στους κρόκους προσθέτουμε το λάδι και το χτυπάμε πολύ καλά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά μέχρι να γίνει αφρός και μετά του προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη με την βανίλια ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μας τελειώσει και μετά βάζουμε και το μείγμα με τους κρόκους και ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το προσθέτουμε με την σειρά στο μείγμα μας σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Παίρνουμε ένα ταψί για κέικ και το λαδώνουμε ελαφρώς και το αλευρώνουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και μετά πετάμε και το κεράσι η βύσσινο από δω και από εκεί σε όλη την επιφάνεια και το βάζουμε στο φούρνο.
   Μετά από 45 λεπτά περίπου είναι έτοιμο αφού το δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε πως έχει ψηθεί και μέσα καλά. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου