Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΧΑΡΑΥΓΗ

   Κυριακή βράδυ και ο καιρός μας κάνει νάζια πολλά.Θα βρέχει η δεν θα βρέχει; Ο αέρας μυρίζει ωραία ακόμα και από δύο-τρεις σταγόνες που έχουνε παίσει κάτω στο ξερό έδαφος. Πέρα από τα σύννεφα στο βάθος ακούω αστραπές και βροντές. Όπου και να είναι προετοιμάζεται για να ρίξει ''καρέκλες από βροχή'' έτσι που λέμε. Μία ελαφρά μελαγχολία αφήνει να πλανιέται ...
   Τελείωσα να διαβάσω Χαραυγή, το τελευταίο βιβλίο του έπος του Λυκόφωτος της παγκόσμιας σειράς βιβλίων και ταινιών που πραγματικά σου κόβει την ανάσα. Το βιβλίο το είχα πάρει από την χώρα μου που πέρα ότι ο κόστος της ήτανε χαμηλό αλλά με βοήθησε να το διαβάσω σε μικρό χρονικό διάστημα.Τι να πρώτο πω; Το διάβασμα ήταν άκρως απολαυστικό και μακράν το καλύτερο.  
   "Μη φοβάσαι", μουρμούρισα."Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί".
Απότομα με συγκλόνισε η αλήθεια των ίδιων μου των λέξεων.Αυτή η στιγμή ήταν τόσο τέλεια, τόσο σωστή, που δεν υπήρχε κανένας τρόπος να την αμφισβητήσει κανείς.
Τα χέρια του τυλίχτηκαν γύρω μου, κρατώντας με σφιχτά...
Ένιωθα λες και κάθε νεύρο στο σώμα μου ήταν ένα ζωντανό καλώδιο.

"Για πάντα", συμφώνησε.

Όταν αγαπάς αυτόν που σε σκοτώνει, δε σου μένουν επιλογές.Πώς να τρέξεις, πώς να παλέψεις, όταν κάνοντας αυτό, βλάπτει αυτόν που αγαπάς; Αν η ζωή σου ήταν το μόνο που είχες να δώσεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο, πως να μην την δώσεις;
Αν ήταν κάποιος που αγαπούσες αληθινά;
   Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα όπου διακρίνετε  μία δυναμική των λέξεων και των συναισθημάτων... και με κάνει να αναρωτιέμαι αν υπάρχει στα αλήθεια μία τόσο αληθινή αγάπη η μόνο στα πλαίσια ζωής των βρικολάκων δηλαδή μίας φαντασίας απόλυτης πιθανής και απίθανης. Αλλά όπως και να έχει εκείνος ο κόσμος της αγάπης και του έρωτας με θαμπώνει. Τόσο τέλειος και απίστευτα συγχρονισμένος. Αυτή η ιστορία αγάπης θα μου μείνει σαν ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο όνειρο, ένας οδηγός πάθους για ζωή και δύναμης που την αποκτάς ώστε να μπορείς να κάνεις τα πάντα για ανθρώπους που τα αγαπάς. Τώρα έμεινε να περιμένω να βγει και στην αίθουσα του κινηματογράφου, αν και το διάβασμα έχει άλλη χάρη. 
   Ένας εκπληκτικός επίλογος τελείωσε με το καλύτερο φινάλε που έριξε φως στα μυστικά και τα μυστήρια αυτού του σαγηνευτικού, ρομαντικού, επικού μύθου που με μάγεψε πέρα για πέρα και με άγγιξε στην καρδιά βαθιά μέσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου