Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κακάο - Ο καρπός των Θεών


 Υπάρχει  άνθρωπος που δεν του αρέσει σοκολάτα;Αλλά αναρωτήθηκε κανείς τι θα έπρεπε να περιέχει μία σοκολάτα και άμα η σοκολάτα έτοιμη την όποια την βρίσκουμε στα ράφια των καταστημάτων είναι το ίδιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ήταν πριν από 600-700 χρόνια;
 Και ναι ,η σοκολάτα παρασκευάζεται από κόκκους κακάο.Κακάο είναι σοκολάτα.



 Η σοκολάτα έχει μόνο ένα συστατικό -χωρίς ζάχαρη,τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα χημικά προϊόντα-εκείνο μοναδικό συστατικό είναι κακάο.
 Κακάο είναι ένας σπόρος ενός φρούτου στα δάση των αμερικανών ιθαγενών το όποιο ανακαλύφθηκε το 1753 σε όλο το κόσμο από Σουηδό Carl Linnaeus,ο όποιος το ονόμασε Theobroma cacao η κακάο-ο καρπός των θεών.Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για το κακάο,αυτή αυξάνεται σε όλη διάρκεια του έτους.


 Περισσότερο από κάθε άλλο η κακάο υποστηρίζει την καρδιά με τρόπο κυριολεκτικό,μεταφυσικό και πνευματικό.Αζτέκοι συνήθως την αποκαλούσαν το κακάο yollotl eztli,πράγμα που σημαίνει το αίμα της καρδιάς.Το κακάο υποστηρίζει ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα,ανοίγει καρδιά,μας φέρνει σε μία φυσική κατάσταση του συναισθήματος(αντί της σκέψης)και μας επανασυνδέει με διορατικότητα με το φυσικό φαρμακείο της μητέρας φύσης.Μυθολογία που γεννήθηκε γύρω από κόκκους του κακάο,πάντα φαίνεται να περιστρέφετε γύρω από την αποκατάσταση την σχέση ανάμεσα στην ανθρώπινη καρδιά και φύση.Όπως όλες τις σούπερ τροφές,η κακάο είναι ένα απλό φαγητό αλλά επίσης ένα ισχυρό και αποτελεσματικό φάρμακο.


 Οι ωμοί κόκκοι από κακάο είναι ένα από σούπερ φανταστικές τροφές της φύσης,λόγω της περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και μία μεγάλη γάμα από μοναδικές ιδιότητες.Πολλές από ευεργετικές ιδιότητες του κακάο καταστρέφονται από επεξεργασία,το μαγείρεμα,την θέρμανση,ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα στη Γη είναι ακόμη άγνωστη.Τώρα αρχίζουμε επανασυνδεόμαστε και να ανακτήσουμε την αληθινή δύναμη της σοκολάτας.


 Ωμή κακάο είναι η καλύτερη φυσική πηγή από ακόλουθες θρεπτικές ουσίες:
1.ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ -Το κακάο περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών όλων των τροφίμων στη γη.Αυτά τα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν πολυφαινόλες,οι κατεχίνες.Ανά γραμμάριο,κακάο έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από κόκκινο κρασί,μαύρα μούρα,acai,ρόδι μαζί.Τα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από τις ασθένειες και βοηθά την αναζωογόνηση του σώματος.Αυτά είναι σαν ασπίδα προστασίας του DNA από τις ελεύτερες ρίζες.
2.ΜΑΓΝΗΣΙΟ - Κακάο λέγεται ότι είναι το νούμερο ένα πηγή μαγνησίου,ένα από τα καλύτερα αλκαλικά μέταλλα.Μαγνήσιο βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς,διεγείρει τον εγκέφαλο,είναι ένα καλό καθαρτικό,ανακουφίζει από πόνους της περιόδου,χαλαρώνει τους μυς,αυξάνει την ελαστικότητα,βοηθά στην οικοδόμηση γερών οστών και αύξηση της αλκαλικότητας του σώματος.
 Όταν το σώμα έχει αρκετό μαγνήσιο,οι φλέβες και αρτηρίες είναι χαλαρές,γεγονός που αυξάνει τη ροή του αίματος,το οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό.Το μαγνήσιο είναι το πιο ελλιπείς μέταλλο στο αμερικάνικο πρότυπο διατροφής,πάνω από 80% των Βορειοαμερικανών έχουν χρόνια έλλειψη μαγνησίου.Κακάο έχει αρκετό μαγνήσιο για την αντιμετώπιση αυτής της ανεπάρκειας.
3.ΣΙΔΕΡΟ - Κακάο περιέχει 314% της συνιστώμενης ημερήσιας δόση ανά 28 γραμμάριο.Ο σίδηρος αποτελεί μέρος της αιμοσφαιρίνης,μιας πρωτεϊνης που μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και στην καταπολέμηση της αναιμίας.
4.ΧΡΩΜΙΟ - Το χρώμιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Το κακάο περιέχει αυτό το μέταλλο αρκετό για καταπολέμηση των ελλείψεων του χρωμίου. 
5.ΜΑΓΓΑΝΙΟ - Κακάο είναι μία πλούσια πηγή μαγγανίου.Μαγγάνιο μαζί με το σίδηρο βοηθά να οξυγονώνει το αίμα και σχηματισμός αιμοσφαιρίνη.
6.ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ-Κακάο είναι μία εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου,ένα άλλο βασικό μεταλλικό στοιχείο.Ο ψευδάργυρος παίζει ένα σημαντικό ρόλο για το ανοσοποιητικό σύστημα,το ήπαρ,το πάγκρεας,τα σεξουαλικά υγρά και το δέρμα.Ο ψευδάργυρος είναι πιο βιοδιαθέσιμο μετά τον καθαρισμό του σώματος μας από βαρέα μέταλλα.
7.ΧΑΛΚΟΣ - Ο χαλκός είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο και βρίσκεται ως μέρος  του συγκροτήματος βιταμίνης C στα φυτά,συμπεριλαμβανόμενου του κακάο.Στο σώμα ο χαλκός βοηθάει στην καλύτερη ασυλία.
8.ΒΙΤΑΜΙΝΗ C - 28 γραμμάρια κακάο περιέχει 21% της συνιστώμενης ημερήσιας δόση σε βιταμίνη C,που σημαίνει 44 mg ανά 100 γραμμάρια.Όλα τα μεταποιημένα σοκολάτα έχει χάσει την αξία της βιταμίνης C.
9.ΩΜΕΓΑ 6 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ - Το κακάο περιέχει ωμέγα 6 λιπαρά οξέα τα ουσιώδης.
10.ΦΑΙΝΥΛΑΙΘΥΛΑΜΙΝΗ(FEA) - αυτή η ένωση βρίσκεται σε αφθονία στο κακάο,είναι ευαίσθητο στη θερμότητα και καταστρέφεται από τα συμβατικά επεξεργασίας σοκολάτας.FEA είναι μία σημαντική κατηγορία των χημικών που παράγουμε στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε.Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους όποιους αγαπάμε τη σοκολάτα και έχουμε μία ισχυρή σχέση με αυτή.FEA παίζει ρόλο στην αύξηση της εστίασης και της προσοχής.Σνγκέντρωση μεγαλύτερη από 2,2% του FEA και μαγνήσιο φαίνεται να είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης.
11.ΑΝΑΝΔΑΜΙΔΗ - Ανανδαμίδη είναι μία ενδορφίνη κανναβινοειδών όποιο το ανθρώπινο σώμα το παράγει φυσικά μετά την άσκηση.Ανανδαμίδη βρέθηκε σε ένα μόνο φυτό,το κακάο,και είναι γνωστή ως ουσία ευτυχία που απελευθερώνεται όταν αισθανόμαστε καλά.
12.ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ - Το κακάο περιέχει σημαντικές ποσότητες των βασικών αμινοξύ τρυπτοφάνη.Το κακάο περιέχει περίπου 0,2-0,5% αυτού του αμινοξέα.Αυτή η τρυπτοφάνη στην διατροφή είναι σημαντική για την παραγωγή της σεροτονίνης του νευροδιαβιβαστή  πρωτογενούς μας.Όποτε φτάνει στο ανθρώπινο σώμα,τρυπτοφάνη αντιδρά με βιταμίνη B6 και βιταμίνη B3 έπη παρουσίας μαγνήσιο για την παραγωγή σεροτονίνης.Η τρυπτοφάνη είναι ασταθής στη θερμότητα και καταστρέφεται στο μαγείρεμα,γι'αυτό η δίαιτες βασισμένες σε μαγειρευτά φαγητά δεν έχουν αυτό το αμινοξέα(αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη).
13.ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ - Η σεροτονίνη μας βοηθάει να δημιουργήσουμε μία ασπίδα κατά του στρές και να αισθανόμαστε καλά.
14.ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ - Κακάο είναι μία εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών που βοηθά να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα καλύτερα.
15.ΜΕΘΥΛΞΑΝΘΙΝΕΣ:ΚΑΦΕΪΝΗ ΚΑΙ ΘΕΟΒΡΩΜΙΝΗ - Το κακάο περιέχει καφεϊνη;Το κακάο περιέχει καφεϊνη (ένας κόκκος κακάο περιέχει μεταξύ ο και 1000 κομμάτια στο εκατομμύριο καφεϊνη,λιγότερο από 1/20 από καφεϊνη που υπάρχει στο καφέ).Τα προϊόντα σοκολάτας περιέχουν λιγότερη καφεϊνη,δεν αρκούν να εξηγήσουν των εθισμό.Το κακάο περιέχει 1% θεοβρωμίνη η όποια είναι μία αντιβακτηριακή  ουσία που αφαιρεί τους μεταλλαγμένους στρεπτόκοκοους.Θεοβρωμίνη βοηθάει να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία,βοηθώντας το έργο της καρδιάς.
Το 2008 ο Δρ.Gabriel Cousens μετά από πολλές μελέτες πάνω σε υγιή άτομα  ανακάλυψε ότι ο καρπός των θεών δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μόνο κατά 6-10% από άλλα τρόφιμα που περιέχουν καφεϊνη -περισσότερο από 30%.
Για να πάρετε όλα τα στοιχεία που περιγράφονται πιο πάνω θα πρέπει να καταναλώνουμε ωμά σε μορφή φασολιών κακάο,σε σκόνη η βούτυρο κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου