Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Μωσαϊκό



Καλημέρα!!!Σήμερα θέλω να ξεκινήσω την εβδομάδα με ένα γλυκό που το έχω φτιάξει η ίδια και μου άρεσε πολύ,και επίσης θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει και λίγα υλικά.Την συνταγή την πείρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μία μέρα που έβλεπα το πρωινό.Το γλυκό το λέμε μωσαϊκό η αλλιώς έτσι όπως το ήξερα εγώ γλυκό σαλάμι.Το σχήμα που παίρνει είναι σαν ένα σαλάμι που το κόβουμε σε φέτες και το τρώμε σκέτο η με παγωτό.Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 μέρες η στην κατάψυξη για 1 μήνα πάντα σκεπασμένο για να μην ξεραθεί.



                                        ΜΩΣΑΪΚΟ  
Υλυκά  : 250 γραμμ. βούτυρο η μαργαρίνη
              8 κ.σ. κακάο άγλυκο
             1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(των 400 γραμμ.)
             1 1/2 μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης 
             1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ(προαιρετικά)
            1 φλ.τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση : Βάζουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μέσα ρίχνουμε το βούτυρο η την μαργαρίνη για να λιώσει.Κοσκινίζουμε την κακάο και την ρίχνουμε και αυτή μέσα ανακατεύοντας για να ενωθεί το μείγμα.Μετά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά χωρίζ να τα βράσουμε μόνο λίγο να ζεσταθεί.Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και τα προσθέτουμε μαζί με τα φουντούκια μέσα στην κατσαρόλα.Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα το χωρίζουμε στα δύο και τα τοποθετούμε σε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης κατά μήκος ,τους δίνουμε ένα σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε σαν ένα ρολό,κλείνοντας στο τέλος τα πλαϊνά σε κόμπο.Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μία ώρα μπορούμε να το σερβίρουμε κόβοντας το σε φέτες σκέτο η με παγωτό.
Καλή σας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου