Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Gingerbread cookies



    Πλησιάζουν γιορτές και όλες μας λίγο πολύ θα μπούμε στην κουζίνα για να κάνουμε μελομακάρονα , κουραμπιέδες ή γιατί όχι και αυτά τα μυρωδάτα μπισκότα που ακούνε στο όνομα gingerbread cookies.
   Φέτος για πρώτη φορά μαζί με τα μελομακάρονα είπα να φτιάξω και αυτά τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πιπερόριζα. Μου άρεσαν και πλέον θα τα κάνω κάθε χρόνο από δω και πέρα. Είναι μαλακά σαν μπισκότα , πολύ μυρωδάτα και η γεύση της πιπερόριζας τα απογειώνει. Εδώ πρέπει να πω ότι παράλληλα με τα μπισκότα δοκίμαζα για πρώτη φορά το λεγόμενο ginger ή στα απλά ελληνικά πιπερόριζα. Το ginger  προσδίδει μία  πιπεράτη  αλλά και δροσερή γεύση με πικάντικο άρωμα θα έλεγα στα μπισκότα. Τώρα μένει να δοκιμαστεί και σε φαγητό , αν και είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει και εκεί.
   Αν κάνουμε και royal icing είναι πραγματικά στολίδια , και αν κάνουμε μία τρύπα πριν το ψήσιμο στα μπισκότα μας , μπορούμε να περάσουμε ένα κορδονάκι και να τα κρεμάσουμε στο Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο.


Υλικά : 410 γραμμ. αλεύρι , ίσως και λίγο ακόμα
             140 γραμμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
             165 γραμμ. μελάσα ( αν δεν έχουμε βάζουμε μέλι )
             1 αυγό
             2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη
             1 κ.γ. κανέλα
             1/2 κ.γ. σόδα
             1/2 κ.γ. αλάτι
             1 βανίλια
             1/4 γαρίφαλο.
Για το royal icing : 1 ασπράδι αυγού
                                 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
                                 170 γραμμ. ζάχαρη άχνη
                                 1 βανίλια.

Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με αλάτι , ginger , κανέλα , σόδα , γαρίφαλο , βανίλια , ανακατεύουμε και τα περνάμε από μία σήτα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη  για περίπου 3 λεπτά.Προσθέτουμε το αυγό , ανακατεύουμε ,και μετά ρίχνουμε και την μελάσα.Στο τέλος βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Πρέπει να μας βγει μία ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Μπορεί να θέλει λίγο αλεύρι ακόμα.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου.
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε όποιο σχήμα μας αρέσει.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 8-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το royal icing χτυπάμε το ασπράδι αυγού με το χυμό λεμονιού και μετά προσθέτουμε ζάχαρη άχνη. Μπορούμε να το χρωματίσουμε αν θέλουμε.
Διακοσμούμε τα μπισκότα μας όπως θέλουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
   Καλές γιορτές να έχουμε και καλές δημιουργίες !!!!!!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου