Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με κολοκύθα , καρύδια , κανέλα και επικάλυψη καραμέλας

 

   Ξημέρωσε μία βροχερή Παρασκευή του φθινόπωρου. Σχεδόν από το πρωί είμαι με μία κούπα καφέ στο χέρι και ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω σήμερα. Δεν έχω κοιμηθεί καλά αυτή την νύχτα και ο λόγος είναι τα αμέτρητα μπουμπουνητά που άκουγα και με ξύπνησαν , αλλά και ένας κεραυνός που έπεσε κάπου εδώ κοντά και  με έκανε να πεταχτώ από το κρεβάτι .Τελικά αν δεν ξεκουραστώ όπως πρέπει τότε όλη την ημέρα είμαι κάτι σαν ζόμπι.
   Ανακάλυψα ή μάλλον δημιούργησα μία καινούργια συνταγή για κέικ που μου άρεσε και πρέπει να τη μοιραστώ οπωσδήποτε. Εδώ και μέρες έψαχνα μια συνταγή για κέικ που να έχει κολοκύθα ( μου έχει μείνει τριμμένη κολοκύθα και την είχα στην κατάψυξη ) αλλά δεν έβρισκα κάτι που να μου αρέσει και έτσι με κάποιες ιδέες που πήρα και βάσει αυτά που είχα , δημιουργήθηκε ένα καταπληκτικό και αφράτο κέικ που το κάνει ιδιαίτερο αλλά και άκρως φθινοπωρινό επιδόρπιο.
    Το έκανα και δεύτερη φορά με επικάλυψη γλάσσο σοκολάτας , αλλά ομολογώ πως με καραμέλα ταιριάζει περισσότερο.

Αυτό είναι με γλάσο σοκολάτας .
Υλικά : 6 αυγά
              1 κούπα ζάχαρη καφέ ή την κανονική αν θέλετε μπορείτε
              1 κούπα κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη από τα πολλά υγρά
              1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
              1 1/2 περίπου αλεύρι
              8 κ.σ. ηλιέλαιο
              1 κ.γ. κανέλα
              1 βανίλια
              2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
              μία πρέζα αλάτι
              σως καραμέλας έτοιμη ή την κάνουμε εμείς.
Για την σως καραμέλας : 450 γραμμ. κρέμα γάλακτος ( 35 % λιπαρά )
                                           180 γραμμ. ζάχαρη
                                           μία πρέζα αλάτι
                                           90 γραμμ. βούτυρο αγελάδας.
Εκτέλεση : Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ,κανέλα , αλάτι και βανίλια και τα ανακατεύουμε και κατόπιν  κοσκινίζουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Την ώρα που χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε το ηλιέλαιο  λίγο -λίγο και στην συνέχεια το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα. Στο τέλος βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα με το καρύδι. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι μέτριο όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 35-40 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί και από μέσα.
Αφήνουμε να περάσουν 15 λεπτά να κρυώσει. Βγάζουμε το κέικ από το ταψί , ξεκολλάμε με προσοχή το χαρτί και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Στο τέλος καλύπτουμε το κέικ μας με έτοιμη σως καραμέλας ή με αυτό που έχουμε κάνει εμείς.
Για τη σως καραμέλας , βάζουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό την ζάχαρη να κάψει και να λιώσει.
Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και δεν την αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με προσοχή κρέμα γάλακτος , σιγά-σιγά , να μην πιτσιλιστούμε από καυτή καραμέλα.
Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
   Enjoy it !!!!!!

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου