Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αφράτο κέικ με πλούσια κρέμα βανίλιας

 

   Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είδα επιτέλους την ταινία Chef και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά. Εννοείται πως πρέπει να σου αρέσει η μαγειρική αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις να την δεις μέχρι τέλους. Για όποιον θέλει να την δει προτείνω καταρχάς να έχει δίπλα του διάφορα εδέσματα για να περάσει ακόμα πιο καλά , αλλιώς η πείνα δεν παλεύεται με αυτά που θα δει. Μου άρεσε επίσης το όλο κόνσεπτ της ταινίας , που ο σεφ μετατρέπει μία απλή καντίνα σε μία ταξιδιάρικη γκουρμέ κουζίνα . Αν και έχω χρόνια να φάω σε καντίνα , ξέρω πάνω-κάτω το μενού τους και ξέρω επίσης πως λείπει η φαντασία  από καντίνες τις χώρας μας δυστυχώς.
   Σήμερα έρχομαι να σας δείξω πώς μπορείτε να κάνετε τις Κυριακές σας , και όχι μόνο , ακόμα πιο γλυκές. Αυτό το γλυκό όσο όμορφο φαίνεται , εεε είναι ακόμα πιο νόστιμο θα έλεγα. Και αν έχουμε αυγά βιολογικά τότε είναι ό,τι πρέπει να τα κάνουμε για παιδικό πάρτι , θα τα λατρέψουν πιστέψτε με.

Υλικά για το κέικ : 6 ασπράδια αυγών
                                 6 κ.σ. ζάχαρη
                                 4 κ.σ.αλεύρι
                                 2 κ.σ. καρύδι τριμμένο 
                                 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
                                 1 βανίλια.
Υλικά για την κρέμα : 6 κρόκους αυγών 
                                       3 κ.σ. ζάχαρη 
                                       3 κ.σ. κορν φλάουρ
                                       400 μλ. γάλα
                                       100 γραμμ. κρέμα γάλακτος + 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 
                                       2 βανίλιες
                                       50 γραμμ. σοκολάτα κομμένη ψιλά η τριμμένη.
Εκτέλεση : Για το κέικ , χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι. Βάζουμε την ζάχαρη με την βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να στέκεται το μείγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το καρύδι τριμμένο και στο τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα ασπράδια ανακατεύοντας από κάτω μέχρι πάνω με μία σπάτουλα.
Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο και καλύπτουμε το πάτο με χαρτί ψησίματος. Βάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα σε φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά το πολύ. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
Για την κρέμα , βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Βάζουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και το γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να μας πήξει η κρέμα αλλά δεν αφήνουμε να βράσει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε από την φωτιά και άνα διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει για να μην κάνει κρούστα από πάνω.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να μας βγει σαντιγί και την ρίχνουμε στην κρέμα μαζί με τις βανίλιες.
Καλύπτουμε το κέικ μας από πάνω με κρέμα και στο τέλος βάζουμε σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε μετά από 3-4 ώρες κατά προτίμησή.
Π.σ. Αν την κάνετε με κανονική ζάχαρη ( εγώ την κάνω με ζάχαρη καφέ ) η κρέμα θα σας βγει σε όμορφο χρώμα κίτρινο.
Η κοπή του κέικ έγινε το βράδυ και έτσι από έλλειψη κατάλληλου φωτισμού η φωτογραφία δεν είναι και στα καλύτερα της δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου