Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Μωσαϊκό με επικάλυψη καρύδα

 
   Μα τη όμορφη μέρα και σήμερα!!! Η παροιμία που λέει ''ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει'' πάει ταμάμ εδώ.
   Κυριακή + ηλιόλουστη μέρα = βόλτα έξω. Έτσι και εμείς πήγαμε στα βουνά μέρη με αφορμή '' τάχα μου να μαζέψω χαμομήλι'' αλλά γύρισα χωρίς το χαμομήλι. Δεν παραπονιέμαι όμως διότι χόρτασα εκείνο το καθαρό αέρα και ανακάλυψα για άλλη μία φορά τη ομορφιά της φύσεις. Όσο ανέβαινα το βουνό προς την κορυφή έβλεπα το κόσμο από ψηλά και έλεγα στον εαυτό μου πόσο ''μικροί άνθρωποι'' που είμαστε τελικά και πόσο μεγάλοι νομίζουμε μερικές φορές ότι είμαστε.


   Η Ελλάδα είναι απίστευτα πολύ προικισμένη με ωραία μέρη , αρκεί κανείς να βρει χρόνο για να τα εξερευνήσει. Τράβηξα και φωτογραφίες με το κινητό ( δεν τις λες και επαγγελματικές ) για να έχω το αποτύπωμα της ημέρας. Και κάπου εκεί βρήκα μία χελώνα , και την κράτησα λίγο , και έπειτα την αποχαιρέτησα.

   Τόσα δα μικρά πραγματάκια μου φτιάχνουν την μέρα. Όπως και αυτό το υπέροχο και νόστιμο μωσαϊκό. Μπορώ να πω πως είναι μία επανεκτέλεση της συνταγής αυτής εδώ και ελάχιστες αλλαγές , πιο πολύ ως προς εμφάνιση.

Υλικά : 250 γραμμ. βούτυρο η μαργαρίνη 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
             1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(των 400 γραμμ.)
             1 1/2 μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
             1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ(προαιρετικά)
             1 φλ.τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια
             4-5 κομμάτια λουκούμι κομμένο σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά )
             καρύδα για επικάλυψη.

Εκτέλεση : Βάζουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μέσα ρίχνουμε το βούτυρο η την μαργαρίνη για να λιώσει.Κοσκινίζουμε την κακάο και την ρίχνουμε και αυτή μέσα ανακατεύοντας για να ενωθεί το μείγμα.Μετά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά χωρίς να τα βράσουμε μόνο λίγο να ζεσταθεί.Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και τα προσθέτουμε μαζί με τα φουντούκια και το λουκούμι μέσα στην κατσαρόλα.Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα το χωρίζουμε στα δύο και τα τοποθετούμε σε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης κατά μήκος ,τους δίνουμε ένα σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε σαν ένα ρολό,κλείνοντας στο τέλος τα πλαϊνά σε κόμπο.Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μία ώρα μπορούμε να το σερβίρουμε κόβοντας το σε φέτες σκέτο η με παγωτό.
Πριν την κόψουμε , αφαιρούμε την μεμβράνη και την πασπαλίζουμε με καρύδα.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου