Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Banoffee η τάρτα με μπανάνες

   Επειδή λατρεύω την καραμέλα είπα να δοκιμάσω να φτιάξω την περίφημη banoffee η στα απλά ελληνικά τάρτα με μπανάνες. Όταν την δοκίμασα για πρώτη φορά δεν με κέρδισε και τόσο αλλά την δεύτερη την λάτρεψα (μάλλον μετά από μία νύχτα στο ψυγείο γίνετε πολύ γευστική). Είναι πολύ εύκολη να την κάνουμε , μόνο αν εξαιρέσουμε το ζαχαρούχο γάλα που θέλει βράσιμο κάπου δύο ώρες. Πάμε να δούμε τα υλικά μας.



Υλικά : 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
            1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
            3 μεγάλες μπανάνες
            3 κ.σ. βούτυρο
            300 μλ. κρέμα γάλακτος
            50 γραμμ. τριμμένη σοκολάτα για δεκόρ.
Εκτέλεση : Πρώτα από όλα προετοιμάζουμε το ζαχαρούχο γάλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζουμε το κουτί με τη ζαχαρούχο γάλα , το βάζουμε να βράσει και όταν φτάσει στο βρασμό τότε βάζουμε στην κατσαρόλα το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε εκεί για της υπόλοιπες δύο ώρες για να βράσει και να μετατραπεί σε καραμέλα. Στην διάρκεια αυτή συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται διότι θέλουμε να παραμένει σκεπασμένο με νερό το κουτί μας. Όταν περάσουν δύο ώρες , βγάζουμε με προσοχή το κουτί και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ παίρνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη , τα βάζουμε στο μπολ και μετά τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει σαν βρεγμένο άμμο. Μετά παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε το μείγμα με μπισκότα στο πάτο. Βάζουμε το τσέρκι για λίγο στο ψυγείο. Κόβουμε της μπανάνες μας σε φέτες και τα βάζουμε πάνω από την στρώση με τα μπισκότα , ένα δίπλα από το άλλο. Μετά παίρνουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το περιχύνουμε από πάνω να πάει παντού. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για λίγο.
Στο τέλος χτυπάμε κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί και το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα μας και για δεκόρ τρίβουμε λίγο σοκολάτα. Βάζουμε το banoffee μας στο ψυγείο και το τρώμε την άλλη μέρα που είναι και πιο νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου