Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κέικ με καρότα


 Μία πολύ βροχερή μέρα ξημέρωσε σήμερα και κάνει και αρκετά κρύο. Σήμερα θα αναρτήσω την συνταγή του κέικ με καρότα που με εντυπωσίασε με την υπέροχη γεύση της, άρωμα και χρώματος της. Πρέπει να πω πως στην αρχή δίσταζα να κάνω συνταγές γλυκές με καρότα αλλά στο τέλος η συγκεκριμένη συνταγή μπήκε στις αγαπημένες μου προτιμήσεις. Το μόνο αρνητικό είναι πως θέλει κάπου δύο ώρες μέχρι να την απολαύσουμε αλλά αξίζει το κόπο. Σαν γεύση είναι μέτρια γλυκιά και η ζύμη κρατάει υγρασία αλλά με συνδυασμό σαντιγί από πάνω όλες αυτές η γεύσεις δένουν τέλια. Αντί για σαντιγί μπορούμε να την καλύψουμε με κρέμα από τυρί που έχω σκοπό να το φτιάξω την επόμενη φορά.


Υλικά : 450 γραμμ. καρότα τριμμένα 
             100 γραμμ. βούτυρο
             200 γραμμ. ζάχαρη
             300 γραμμ. αλεύρι 
             5 αυγά
             2 βανίλιες 
             1/2 πακετάκι μπέικιν πάουντερ 
             200 γραμμ. κρέμα γάλακτος, λίγο ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και βανίλιες μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Τα αυγά τα χωρίζουμε ασπράδια από κρόκους. Βάζουμε ένα, ένα τους κρόκους στο μπολ με το βούτυρο και χτυπάμε κάθε φορά πολύ καλά. Στο τέλος βάζουμε και τα καρότα τριμμένα πολύ λεπτά και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά με μία σπάτουλα. Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα με λίγο αλάτι και μετά το προσθέτουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα καρότου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 cm. που το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα στο φούρνο.Όταν έχει ψηθεί την βγάζουμε και την αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη όσο χρειαστεί και αφού έχει κρυώσει το κέικ μας το απλώνουμε από πάνω και το διακοσμούμε με μικρές μπαλίτσες από σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου