Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τα δικά μου κουλούρια

   Καλημέρα ...όμορφη μέρα!!! Μετά από δυόμιση μίνες νάμαστε και πάλι εδώ με μία ολοκαίνουργια συνταγή για κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης με ταχίνι που τα έφτιαξα στα δικά μου μέτρα. Είναι λίγο διαφορετικά από τα κοινά κουλούρια που ξέρουμε αλλά πολύ πιο υγιεινά και θρεπτικά ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε την μέρα μας. 


Υλικά : 200 γραμμ. αλεύρι ολικής αλέσεως και 250 γραμμ. αλεύρι δυνατό 
             20 γραμμ. νωπή μαγιά 
             1 κ.γ. αλάτι 
             2 κ.γ. ζάχαρη καστανή 
             2 κ.σ. ταχίνι 
             2 κ.σ. ελαιόλαδο 
             250 μλ. χλιαρό νερό
             σουσάμι 
             μία κούπα νερό ζεστό με 3 κ.σ. ζάχαρη για επικάλυψη.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ανακατεύουμε. Ξεχωριστά βάζουμε στο χλιαρό νερό την μαγιά με την ζάχαρη και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυτή και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι μαζί με ταχίνι και το ελαιόλαδο και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να μας βγει μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε καλά το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά για να φουσκώσει. Όταν μας έχει φουσκώσει η ζύμη μας , το παίρνουμε και το ξανά ζυμώνουμε για λίγο και μετά το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το ανοίγουμε σε μπαστούνι λεπτό και το κλείνουμε σε κουλούρι. Πατάμε την ένωση να κολλήσει καλά. Βουτάμε το κουλούρι μας στο ζεστό νερό με την ζάχαρη και μετά το κυλάμε σε μπόλικο σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα βάζουμε πρώτα σε ζεστό φούρνο για 20 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και μετά τα ψήνουμε στους 200οC για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου