Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τάρτα με ανθότυρο

   Επιτέλους ήρθε καλοκαίρι!!! Ο ήλιος λάμπει όλη μέρα και οι παραλίες γέμισαν από κόσμο και με το παραπάνω. Χάδι ζεστό που ξεφυσάει πλανιέται στον αέρα με την αλμύρα θαλάσσης. Θες δεν θες μια παιδική διάθεση μας ξυπνάει μέσα μας και μας καλεί στο παιχνίδι του καλοκαιριού.
   Σήμερα θα αναρτήσω μία συνταγή όλο δικιά μου με κύριο συστατικό το ανθότυρο που μου αρέσει να το χρησιμοποιώ στην ζαχαροπλαστική. Ξέρω πολλές τέτοιες συνταγές με ανθότυρο άλλα αυτή είναι ξεχωριστή, νόστιμη και αρκετά εύκολη στην εκτέλεση της. Την εμπνεύστηκα στο πρόσφατο ταξίδι που έκανα και κέρδισε πολλές καλές κριτικές και  εντυπώσεις με τη μία τόσο από φίλους και γνωστούς. Την κράτησα για να συνεχίζω να εντυπωσιάζω και στο μέλλον...



 Υλικά : για την ζύμη-1 αυγό 
                                100 γραμμ. ζάχαρη             
                                300 γραμμ. αλεύρι 
                                200 γραμμ. βούτυρο στην θερμοκρασία δωματίου
                                1/2 πακέτο μπέϊκιν πάουντερ 
                                λίγο αλάτι.
           για την γέμιση-1/2 κιλό ανθότυρο
                                  2 αυγά
                                  ζάχαρη όσο θέλουμε κατά προτίμηση 
                                  2 βανίλιες.
 Εκτέλεση : Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη για τάρτα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο που το τρίβουμε στα χέρια μας καλά ώστε να γίνει σαν  βρεγμένο άμμο. Μετά προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη, το  μπέϊκιν παούντερ και αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αν κολλάει ακόμα στα χέρια μας μπορούμε να βάλουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει. Το μαζεύουμε σε μία μπάλα το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να σφύξη η ζύμη μας. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και την γέμιση. Σε ένα σκεύος σπάμε τα αυγά και βάζουμε την ζάχαρη με την βανίλια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε και το ανθότυρο.Όπως είπαμε βάζουμε όσο ζάχαρη θέλουμε, εγώ έβαλα μισή κούπα και ήταν μια χαρά για μένα. 
 Μετά από μία ώρα βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη και την απλώνουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC. Στρώνουμε το φύλλο σε μία φόρμα για τάρτα με άκρες γύρο γύρο και μετά βάζουμε από πάνω και την γέμιση να πάει παντού και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά η μέχρι να ροδίσει λίγο από πάνω.
 Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα από πάνω και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου